6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Obezite okulunda sertifika töreni

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şubesi tarafından düzenlenen Diyabet ve Obezite Okulu'nu tamamlayanlara düzenlenen törenle sertifika verildi. 

Selçuklu Belediyesi Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Sait Gönen, öğretim üyeleri ile kursiyerler katıldı.
Törende konuşan Türk Diyabet Cemiyeti Konya Şube Başkanı Doç. Dr. Sait Gönen, obezite ve diyabet konusunda yapılması gereken en önemli adımın toplumu bilinçlendirmek olduğunu belirterek, "Burada 2.5 aydır 100'ü aşkın kursiyerimize obezite ve diyabetle ilgili Meram Tıp Fakültesi öğretim üyesi arkadaşlarımız birçok bilgi verdi. Dünyada obezite ve diyabet oranları hızla artmaya devam ediyor. Türkiye ise bu konuda dünya ortalamasının da üzerinde seyrediyor. Bu konuda yapılması gereken en önemli adım yaşam tarzlarımızı değiştirmek ve egzersizlere ağırlık vermektir. Bu da eğitimle olacak bir iş" dedi. 

Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ise, belediyelerin görevleri arasında koruyucu sağlık hizmetlerinin de yer aldığını ifade ederek, "Bizde Selçuklu Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Çağdaş belediyecilikte bunu gerektirir. Bu çerçevede Diyabet Cemiyeti'yle böyle bir okul yapma kararı aldık. Burada verilen bilgiler, kursiyerlerin ilerideki hayatlarını sağlık içinde geçirmeleri için vesile olur" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2009 Cumartesi 18:48:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?