7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

ODTÜ'den bilim şenliği

Konya'nın Güneysınır ilçesinde düzenlenen Bilim Şenliği'ne katılan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim üyeleri, öğrenci ve öğretmenlere bilim ziyafeti sundu. 

Güneysınır Kaymakamlığı ve ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği Bilim Şenliği'nde, ODTÜ'lü akademisyenler ile öğrenci ve öğretmenler bir araya geldi. Bin 500 öğrenci ve 130 öğretmenin katıldığı "Bilim Şenliği" konferansına ilginin yoğun olduğu gözlendi. Akademisyenler tarafından ODTÜ Bilim Parkı'ndan getirilen fizik ve kimya deney düzenekleriyle yapılan deneyler dikkatle izlendi. Akademisyenler, yaptıkları deneylerle potansiyel enerjinin kinetik enerjiye nasıl dönüştüğünü, güneş
enerjisinden yararlanılarak nelerin yapılabileceğini anlatırken, bazı öğrenciler Bilim Otobüsü'nün üzerine "Bizde sizin gibi olmak istiyoruz, bizde sizin yanınıza geleceğiz" şeklindeki yazılar yazdı. 

Temel amaçlarının genç nesilleri okumaya ve düşünmeye yöneltmek olduğunu belirten Güneysınır Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, "ODTÜ Bilim Otobüsü ekibini ilçemize davet etmemizdeki amaç, ilçenin sorunlarına dikkati çekmek ve bilimsel faaliyetler hakkında öğrenci ve öğretmenlerimizi bilgilendirmekti. Bin 500 öğrenci ve 130 öğretmenimiz Bilim Şenliği adı altında yapılan deneyleri dikkatle seyretti. İlçemizde böyle bir şenliğin düzenlenmesini ODTÜ Bilim Merkezi'ne ilettiğimizde onlar da bu konuya sıcak baktılar. 

Yapılan çalışmaların meyvelerini en kısa zamanda alacağımıza inanıyorum. Çünkü geleceğe yönelik yapılan yatırımlarda ülkemiz hiçbir şey kaybetmemiş, tam aksine daha ileriye doğru yol almıştır. ODTÜ'den getirdiğimiz akademisyenlerin sayesinde ilkokullarımızda eğitim gören ve üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize üniversiteli olmanın güzelliklerini aşılıyoruz. Genç nesillerimizi okumaya ve düşündürmeye yöneltiyoruz. Böylece gençlerimizin gelecek hedefleri daha sağlam temeller üzerine kurulacaktır" dedi. 

Yapılan çalışmaları çok beğendiklerini belirten öğrenciler ise, çok çalışıp ODTÜ'ye girmek istediklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 17:16:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?