6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Off-road etkinliği yapıldı

Arazi aracı tutkunları Konya'nın Beyşehir ilçesinde ilk kez düzenlenen Off-road etkinliğinde hünerlerini sergiledi.

Zaman zaman yağmur altında yapılan organizasyonda, çamurla kaplı arazi yolları ve parkurda, dik rampa ve mini göletler içerisinde gerçekleştirilen gösteriler adeta nefes kesti.

Beyşehir'de "Bey Off-Road 42" adlı kulübün kuruluşu için düğmeye basan arazi aracı tutkunları, bu sporu Konya'da bir marka haline dönüştürmeyi hedefliyor. Beyşehir Devlet Hastanesi acil servis doktorlarından Ali Altunbay ile Orhan Atik'in önderliğinde bir araya gelen arazi aracı tutkunlarının etkinlik öncesindeki ilk durağı Atatürk Anıtı oldu.

Burada 4x4 araçlarını sergileyerek tanıtımını yapan Of-road tutkunları daha sonra Beyşehir Gölü kıyısında oluşturulan dik rampalı parkur ile bölgedeki balçık
alanda hünerlerini sergilemeye başladı. Arazi araçlarının gösterileri, aralarında Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla'nın da bulunduğu meraklılar tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

ÇAMURDA ŞOV YAPTILAR

Arazi araçlarının çamurlu alandaki gösterileri daha sonra Beyşehir-Şamlar karayolu üzerindeki minik bir parkurda devam etti. Suyla dolu küçük bir gölet çevresinde bir araya gelen arazi araçları, çevresindeki dik yokuşları tırmanmaya çalıştı. Zorlu etapta bazı araçlar yokuş engellerini rahat inip çıkarken, bazıları ise suyun içerisinde balçığa saplanarak zorlu virajı çıkamadı.

Adrenalini oldukça yükselten gösteriler esnasında küçük göletten tırmanmak istediği dik yokuşu çıkmayı başaramayan aracı, diğer arazi araçları bulunduğu yerden çekerek çıkardı. Zorlu yarış esnasında bir aracın arka kısmı suya gömülürken, içerisindekiler mahsur kaldı. Off-road tutkunları ve meraklı izleyiciler tarafından bağlanan bir halatla yukarıya doğru çekilmeye çalışılan araç, başarı sağlanamayınca diğer araçların yardımıyla göletten çıkarıldı.

Gösteri esnasında içerisi suyla dolan araçtan suların dışarıya boşaltılması ve gölet içerisinde düşen bir aracın plakasının aranması esnasında renkli görüntüler yaşandı. Arazi araçları bölgedeki dağlık alanlarda peş peşe tırmanış gerçekleştirirken ardından dikkatlice aşağıya doğru iniş yaptı.

İŞADAMI, DOKTOR, MEMUR HER KESİMDEN MERAKLI VARDI

İşadamı, doktor, memur başta olmak üzere her kesimden Off-road tutkununu bir araya getiren etkinliğe Beyşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Metin Tek de kendisine ait arazi aracıyla katıldı. Tek'in aracına binen Kaymakam Cumali Atilla, Çavuş Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem ile Hastane Müdür Yardımcısı Mesut Sodan da Off-road heyecanı yaşayan isimler arasında yer aldı.

Şamlar köyü güzergahından arazi yolundan Üzümlü beldesine doğru hareket eden arazi araçlarından oluşan konvoy, Üzümlü göleti etrafında seyir halinde iken yolun oldukça bozuk ve yağış yüzünden kayganlaşması nedeniyle zorlu anlar yaşadı. Üzümlü beldesine gelindiğinde yolun sonu görünürken, taşlık alan önünde kısa bir mola veren Off-road tutkunları bu zorlu etabı da başarıyla geçerek belde merkezine geldi.

Burada çay molasının ardından Off-road tutkunlarının adresi yine Beyşehir Gölü kıyıları oldu. Kıyılarda havanın kararmasına rağmen dik rampalarda gösterilerine devam eden arazi araçlarının zorlu maratonu ilerleyen saatlerde sona erdi.

"BEYŞEHİR'İİN ADINI OF-ROAD'LA DUYURACAĞIZ"

Organizasyon komitesi adına konuşan Dr. Ali Altunbay, Beyşehir'de doğa sporlarının daha da gelişmesi amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu amaçla Bey Off-Road 42 adını verdiğimiz kulübün kuruluşu için ilk adımları attık. Kulüp üyesi olacak 16 kişinin arazi araçları bu etkinlikte bir araya geldi. Beyşehir'in tanıtımı açısından da kurma aşamasında olduğumuz kulübümüzün faaliyetleri önemli bir yer tutacak. Beyşehir'i bu doğa sporunda bir marka kent haline getirmeyi hedefliyoruz.

Rezilliği var ama zevkli bir spor dalı olan Off-road etkinlikleri ile adrenalini yüksek tutmayı sevenleri bir araya getirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Off-road tutkunu Orhan Atik de, Beyşehir'in doğa sporları için bulunmaz bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

İki senedir bölgede böyle bir etkinliği düzenlemeyi düşündüklerini ancak bugüne kısmet olduğunu dile getiren Atik, "Konya'da ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu konuda yeni bir kulüp kurma aşamasındayız, önümüzdeki günlerde başkanını belirleyip ardından bundan sonraki etkinlikler için çalışmalara başlayacağız. Hedefimizde; Dumanlı Yaylası, Anamas Dağı etekleri, Serik ilçesi ve Antalya bölgesinde bu tür etkinlikleri gerçekleştirmek var" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:26:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?