7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Oğlunun gözü önünde öldürülmüş!

Konya'da bir şahsın demir sopayla dövülerek öldürülmesi üzerine gözaltına alınan eşi ve kayınbiraderinin de aralarında bulunduğu 4 akrabası adliyeye sevk edildi.

Olay, 16 Eylül'de merkez Karatay ilçesi Hacı Sadık Mahallesi Kuyulu Sokak'taki bir evde meydana geldi. İddiaya göre, eşi Hasan Hüseyin Ç. ile kavga eden Cennet Ç., bir gün sonra çocuğuyla birlikte evi terk ederek, kardeşi Murat K.'nin yanına gitti.

Eşinden ayrılmaya karar veren genç kadın, kardeşi ve iki akrabası ile kocasının evine giderek kapıyı kırıp eşyaları almak istedi. Bu sırada kardeşi Ahmet ile evine gelen Hasan Hüseyin Ç., eşyaların alındığını görünce eşi, kayınbiraderi ve akrabalarıyla tartışmaya başladı.

Tartışmada Ahmet ile Hasan Hüseyin Ç., Cennet Ç.'nin kardeşi ve yakınları tarafından demir sopalarla dövüldü. Ağır yaralanan iki kardeş ambulansla hastaneye kaldırılırken, olaya karışan eşi ve yakınları kaçtı. Hastanede tedavi altına alınan Hasan Hüseyin Ç. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Konya Cinayet Bürosu ekipleri, yaptıkları çalışmalar sonucu katil zanlısı Murat K. (33) ve Saadettin D.'yi (36) merkez Meram ilçesinde saklandıkları iş yerinde yakaladı. Olaya karıştığı iddia edilen Yusuf T. (28) Selçuklu ilçesinde yakalanırken, cinayeti azmettirdiği iddia edilen eş Cennet Ç. ise evinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüpheli, Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Kocasını öldürtmekle suçlanan kadın, 3 yaşındaki oğlu Abidin ile birlikte hastaneye geldi. Daha sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan genç kadının ifadesinde, "Kocam her gün alkol alıyor ve beni dövüyordu. Olaydan bir gün önce de beni dövdü, kardeşime gittim. Ertesi günü çocuğumun yeşil kartı ve eşyaların bir kısmını almak isterken olay yaşandı" dediği öğrenildi.

Hasan Hüseyin Ç.'yi öldürdükleri iddia edilen Saadettin D., demir çubukla vurduğunu, kayınbiraderi Murat K. ise darp ettiğini kabul ederken, Yusuf T. suçlamaları kabul etmedi. Şahsın 3 yaşındaki oğlu Abidin'in gözleri önünde dövülerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Öte yandan, beyin ölümü gerçekleşen Hasan Hüseyin Ç.'nin tüm organları ailesi tarafından bağışlandı.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erikoğlu başkanlığında 7 kişilik uzman ekiple genç adamın organları üç saat süren operasyonla alındı.

Hasan Hüseyin Ç.'nin kalbi İzmir'de, karaciğeri ile bir böbreği Antalya'da, diğer böbreği ile korneaları ise Konya'da 3 hastaya nakledildi. 6 kişiye yeniden hayat veren Hasan Hüseyin Ç.'nin cenazesi köyünde toprağa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 14:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?