3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Oğlunun ismini yaşatacak

Konya'da, 5 ay önce oğlunu trafik kazasında kaybeden Seyit Ali Coplan, oğlunun ismini yaşatmak için cami yaptırıyor. 

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi İstanbul yolunda, 28 Mart 2006 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Şükrü Coplan idaresindeki 42 SG 883 plakalı otomobil kuma kapılarak takla atmış, kazada 22 yaşındaki Şükrü Coplan olay yerinde yaşamını yitirmişti. Şükrü Coplan'ın babası Seyit Ali Coplan, oğlunun adını ömür boyu yaşatmak istediğini belirterek, "Kazada yaşamını yitiren oğlum için cami yaptırmaya karar verdik. Şu anda kısmen tamamladığımız camiye oğlumun ismini verdik. Oğlumun ölümü Cenab- Hakkın takdiri idi. Bizler bunu her zaman kabul ettik ve asla şikayet etmedik. Bizlere düşen ise oğlumuzun adının her zaman hayırla anılmasını sağlamak. Oğlum 22 yaşında Hakkın rahmetine kavuştu. Ancak o genç yaşında kutsal topraklara bile gitmişti. Hayırlı bir evlat yetiştirdiğime inanıyorum. Kabri cennet olsun" dedi. 

Oğlunun adına kalıcı bir hayır yapmak için kısa bir araştırma yaptığını da dile getiren baba Seyit Ali Coplan, "Eşim ve diğer çocuklarım ile birlikte aldığımız karar sonucu oğlumuzun adına cami yaptırma kararı verdik. Kaşgarlı Mahmut Mahallesi Sarayburnu Caddesi Bedrettin Sokak içerisinde camiyi yaptırıyoruz. Cami, Kur'an kursu, yazlık ve kışlık şadırvan, gasilhane ve çevre düzenlemesi ile birlikte yaklaşık 2 bin metrekare alanda inşa edilecek. Kısa sürede ilk bölümü tamamlanan caminin yakın zamanda bir bölümü açılacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2006 Çarşamba 13:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hatice sevinç IP: 85.108.216.xxx Tarih : 11.09.2006 13:43:37
seyit ali bey geçmişde ne olursa olsun oğlunuzun vefatına çok üzüldük sevinç ailesi adına başsağlığı diler verdiğiniz kararın doğru olduğunu desttekler böyle hayırlı işe vesile oldunuz için teşekkür ederiz....