7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrenci ve velilere İtalyanca öğretiyor

ÖĞRENCİ VE VELİLERE KENDİ DİLİNİ ÖĞRETİYOR

Öğretmen değişim programı kapsamında Konya'da görevlendirilen İtalyan öğretmen, hafta sonları öğretmen, öğrenci ve velilere kendi dilini öğretiyor.

Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda İngilizce derslerinde ikinci öğretmen olarak görev alan İtalyan öğretmen Paula De-Ambrosio, hafta sonlarında isteyen öğretmen, öğrenci ve velilere kendi dilini öğretiyor. İtalyan öğretmeni 20 kişiye ders verdiği sınıfta ziyaret eden Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 4 haftadır İtalyan meslektaşının özel dil dersi verdiğini söyledi. Bazı velilerin İtalyanca konuşabildiğini kaydeden Halil Şahin, "6 ay

süreyle şehrimizde kalacak İtalyan öğretmenimiz öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ilgi duyunca kendi dilini öğretmeye başladı. Yabancı dil konusunda kendisinden istifade ederken o da bizim dilimizi öğrenerek konuşmaya başladı. Mesele sadece dil öğrenmek değil, kültürümüzü, insanımızı tanıtmak. Resmi anlamda elçilerin yetiştirilmesi ülkelere gönderilmesi, yaptıkları faaliyetler son derece önemli ama onları destekleyecek, ülkemiz adına farklı faaliyetler yapılması gerekiyordu, bu da onlardan en önemlisi. 6

ay aramızda kalıyor, aile yapımızı kültürümüzü çok iyi öğreniyorlar. İçli dışlı olup birbirimizle bütünleşiyoruz. Gittikleri yerde gönül elçimiz oluyorlar" dedi.

Paula De-Ambrosio, ikinci kez geldiği Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu ve tekrar gelmek istediğini söyledi. Derse katılan öğrenci velileri ise evlerinde misafir ettikleri Paula De-Ambrosio'nun İtalya davetine uyarak yaz aylarında İtalya'ya gideceklerini ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulda yapılan kitap okuma yarışmasında derece giren öğrencileri de ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2010 Cumartesi 13:30:00
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 14:37:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?