7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrenciler 2. ele canlılık getirdi

Konya'da, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite öğrencileri ikinci el eşya piyasasına canlılık kazandırdı.

İkinci el eşya satışlarında büyük bir artış yaşandığını belirten esnaf da satışlardan memnun.

40 bine yakın üviversite öğrencisinin bulunduğu Konya'daki Bosna Hersek Mahallesi'nde yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte ikinci el eşya piyasasında da büyük bir canlanma yaşandı. Kiraladıkları evleri döşemek isteyen öğrenciler ikinci el eşya satan spotçulara akın ediyor.

Yeni eşyaların pahalı olması nedeniyle öğrenciler daha çok ikinci el eşyaların satıldığı spot mağazalara yöneliyor. Halı, oturma takımları, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektronik eşyalar gibi birçok ikinci el ürün esnaf tarafından müşterilerin daha rahat seçim yapabilmesi için sergileniyor.

Öğrenciler ve aileleri fiyatların ucuz olması nedeniyle ikinci el eşya almayı tercih ederken, esnaf da satışlardan umutlu. Bosna Hersek Mahallesi'nde ikinci el eşya alım satımı yapan Mustafa Parılyıldız, "Şu anda rağbet çok yüksek çünkü yeni bir eğitim dönemi başladı. Artık üniversiteli arkadaşların hepsi okullarına başlamak için geldi. Bayram tatilinden sonra öğrencilerin tamamının gelmesiyle hızlı bir rağbet var" dedi.

Parılyıldız, genellikle öğrencilerin buzdolabı, çek-yat, çalışma masası ve sandalye aldığını, fiyatların da yüksek olmadığını belirterek, "Şu anda çek-yat fiyatlarımız 30-40 YTL, buzdolabı 80-100 YTL civarında. Kendi imkanlarımız dahilinde sattığımız eşyalara garanti veriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:47:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?