7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrenciler 'Ben de Varım' diyecek

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Liseler Arası Yetenek Yarışması "Ben de Varım" projesi düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel katıldı.

Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, kurumlar ile birlikte ortak çalıştıklarını belirterek, "Biz gerçekten milli eğitim camiasına gereken destekleri verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Okullarımıza fiziki birçok destekte bulunduk. Ama kültürel olarak bir şey yapmak istedik. Karşılıklı görüşmeler sonucunda bu projeye büyük bir destek aldık. Sonucunda ilk kez böyle kapsamlı bir organizasyon gerçekleşecek. Biz gençlerimize destek olmak, önlerini açmak istedik. Bu gençlerimizin arasında müthiş yeteneği olanlar vardır. Biz onlara önayak olmak istedik. Bu yarışmada hiçbir bedel almayacağız. 13-26 Ekim tarihleri arasında başvurular yapılacak. Yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere dijital fotoğraf makinesi, üçüncülere ise mp4 müzik çalar hediye edilecek" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de, belediyeden böyle bir teklif geldiğinde heyecanlandıklarını ifade ederek, "Belediyemiz ile ortaklaşa çalışmamızda böyle bir ürün ortaya çıktı. Bilgi, şiir, kompozisyon, resim yarışmalarına alışkınız. Ama 'Ben de Varım' yarışması bir ilk olacak" şeklinde konuştu.

Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel ise, bu projeye ilk önce karşı çıktığını belirterek, "Televizyonda görülen yarışmalar sonrasında oraya katılan insanların sefil durumda olduğunu düşünüyorum. Bu düşünceyle ilk önce gençlerimiz için böyle bir projeye karşı çıktım. Ama erken konuşmuşum. Arkadaşlar bana projenin detaylarını anlattı. Gençlerin yarışmadan sonra eğitimlerinin devam edeceğini öğrendim. Sonradan bu projenin değerli olduğunu düşündüm" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 15:32:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?