4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Öğrencilerden şehit ailelerine destek

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir lisenin öğrencileri, şehit aileleri için yardım kampanyası düzenledi.

Akşehir Selçuklu Lisesi öğretmenlerinden Bahattin Filiz önderliğinde Salih Topuksuz, Ruhi Günaydın, Kübra Efe ve Yücel Yenilmez isimli öğrencilerden oluşan Gezi İnceleme Kulübü Yönetim Kurulu, şehit ve gazi ailelerine yardım amaçlı bir kampanya düzenledi. Okulun iki giriş kapısına bırakılan kumbaralara okulun bin 200 öğrencisi ve de öğretmenleri tarafından yardımda bulunuldu. Yardımların Mehmetçik Vakfı'na gönderileceği belirtildi.

Kampanyada ilk bağışı okul müdürü Muttalip Uysal yaparken, bağış yapmak isteyen okul öğrencileri kumbaranın başında kuyruğa girdi. Selçuklu Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Öncel ise, "Askerlerimiz sağ olsun, vatan sağ olsun. Bu vatan kolay kolay kazanılmadı. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale Savaşı'nda atalarımız canlarını verdi, kanlarını verdi. Biz de bu vatan için canını kanını verenlere bağış yapıyoruz" diyerek bağış kumbarasına hem para hem de kolunda bulunan altın künyesini attı.

Okul Müdürü Muttalip Uysal yaptığı açıklamada, "Gezi inceleme kulübümüz tarafından bana bir teklif geldi. Bu teklifi kırmam mümkün değildi, çünkü terörle mücadelede şehit düşen askerlermizin ailelerine ve gazilerimize bir yardım kampanyası başlattılar. Bu kampanyaya katıldıkları için tüm öğrencilerimi ve öğretmenlerimi kutluyorum. Bu çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Böyle bir örnek davranıştan dolayı onların ailelerini de kutluyorum. Bu vatan kolay kolay kazanılan bir vatan değildir. Çünkü bu toprak uğruna binlerce şehit verdik, bu şehitler sayesinde şu anda burada yaşayabiliyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2007 Cuma 16:25:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?