7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrencilerden yol kapatma eylemi

Konya'nın Ereğli ilçesinde ilköğretim okulu öğrencileri yol kapatma eylemi yaptı.

Geçtiğimiz hafta Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Tuğçe Çöre'nin trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine okul öğrencileri ve vatandaşlar, Konya-Adana karayolu Ereğli Türkmen Köyü Kavşağı'na alt veya üst geçit yapılması için yolu trafiğe kapattı. Yaklaşık 1 saat süren eylemde öğrenciler ve vatandaşlar alt veya üst geçit yapılması için yetkilileri göreve davet ettiler.

Türkmen köyü yolunun daha önce de birçok trafik kazasına sebebiyet verdiğini kaydeden vatandaşlar, "Artık sabrımız kalmadı. Daha ne kadar can vermeye devam edeceğiz" şeklinde sitemlerini dile getirirken, öğrenciler, "Başka Tuğçeler ölmesin, alt geçit istiyoruz" dediler.

Yetkilileri eylem yaptıkları yola davet eden öğrenci ve vatandaşlar, yoğun yağmura rağmen trafiği durdurdular. Uzun kuyruğun oluştuğu karayolunda emniyet görevlileri de trafiği açmak için yoğun gayret gösterdi. Eylemin yapıldığı yola gelen İlçe Emniyet Müdürü İsa Bülent Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Ataç ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mehmet Çelik, sorunun çözümü için bir komite kurulması ve yetkililere konunun iletilmesi için vatandaşlara söz verdiler. Yetkililer, daha sonra bir grup öğrenci velisiyle birlikte gerekli görüşmeleri başlatmak için harekete geçti.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, bu bölgeye yapılacak alt veya üst geçidin sorumluluğunun Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek, "Biz sadece bu sorunu gündeme getirmekle yükümlüyüz. Biz bu konuyu Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne taşıdık. Yapılan girişimlerin ardından bugün Konya'dan Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden bir ekip gelerek, gerekli incelemelerde bulundu. Bu sorun sadece bu bölgede değil, Ayvatlar İlköğretim Okulu'nun bulunduğu bölgede de var. Her iki bölgenin sorunlarını gidermek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 18:18:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?