6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğrencilere ağaç fidanı dağıtıldı

Konya İl Çevre Ve Orman Müdürlüğü 21 Mart Ormancılık Ve Orman Haftası kutlamalarında ağaç fidanı dağıttı.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü binasında düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tohumdan Orman" adlı kısa film izlendi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, kendini yenileyebilen kaynakların başında ormanların geldiğini belirterek, "Ormanlar sadece yakacak ve yapacak odun kaynağı olarak değer ifade etmezler. Ormanların fonksiyonel değeri, odun değerinin önüne geçmektir. Çevre bilinci geliştikçe fonksiyonel değeri daha da artacaktır. Ülkemizdeki ormanların tamamına yakını devlet mülkiyetindedir. Kalkınmanın temelinde ekonomi ve ekolojinin birbirini dengeleyecek şekilde, koruma kullanım ilkeleri gözetilerek, kalkınmamın yolunun sürdürebilir doğa yönetiminden geçtiği bilinmektedir. Bu nedenle ormancılıkta kısa vadeli yaklaşımlar yerine uzun vadeli sürdürülebilirlik yaklaşımının esas alınması gerekir" diye konuştu.

Meteroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen ise, çevreye ve tabiata daha duyarlı, tabi dengelerin korunmasında daha hassas, bilinçli bir toplumun geleceğine yatırım yapmış olacağını vurgulayarak, "Netice olarak gezegenimizi her an her noktasında biz meteorolojistler ve meteorologlar olarak sürekli gözlemliyor rasatlar yapıyor, tahmin raporları hazırlıyoruz. Ancak daha iyi bir gelecek için gezegenimizi gözlemek korumak ise hepimizin görevidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından çevre ve orman konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Program sonunda İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt öğrencilere ağaç fidanı dağıttı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 13:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?