7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrencilere diş taraması yapılıyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve özel bir diş polikliniği tarafından ilçede bulunan ilköğretim okullarında ağız ve diş taraması yapılıyor.

İlçede bulunan 20 okulda yapılacak taramalar Hocacihan İlköğretim Okulu'nda başladı. Tarama öncesi öğrencilere ağız ve diş sağlığı ile ilgili bir program düzenlendi.

Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen ve bazı davetlilerin de katıldığı programda konuşan Başkan Adem Esen, "Çocuklarımızın ağız ve diş sağlığı ile ilgili olarak bilgilendirilmesini ve varsa problemlerinin küçük yaşta çözülmesini amaçlıyoruz. Bunun için her yıl ilköğretim okuluna yeni başlayan öğrencilerimizi kontrolden geçiriyoruz. Çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığı küçük yaşlardan itibaren kazandırılmalıdır. Bu konuda en büyük görev anne-babalara düşmektedir. Sağlıklı bir nesil ve sağlıklı bir toplum için hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından öğrencilerin tek tek ağız ve diş kontrolleri yapılarak kayıt altına alındı. Programın sonunda ise öğrencilere diş macunu ve diş fırçası hediye edildi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2008 Çarşamba 13:34:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?