5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Öğrencilere insan hakları dersi

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası nedeniyle Selçuklu Adnan Hadiye Sürrmegöz İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik, "İnsan Hakları" konulu bir panel düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Yavuz Atar, Konya Barosu Başkanı Avukat Hasip Şenalp ve Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Yaman katıldı. Prof. Dr. Yavuz Atar konuşmasında, insanların temel hak ve hükümlülüklerinden bahsetti. Her insanın doğuştan haklara sahip olduğunu belirten Yavuz Atar, "Bu haklar insanın vazgeçilmezleridir. Bunlar mülk edinme, mülk dokunulmazlığı, özel hayat dokunulmazlığı, seyahat özgürlüğü, düşünce özgürlüğü gibi özgürlük ve haklardır. Bunlar kanunlarla da korunmaktadır. Bu hakları bilmek ve korumak bizim en başlıca görevimizdir. Ama bu hakları kullanmak için başka insanların hakkına tecavüz etmek en büyük yanlış ve suçtur" dedi.

Avrupa Birliğine (AB) giriş sürecinde Türkiye’nin insan hakları konusunda emin adımlar attığını dile getiren Yavuz, "Eğer AB’ye girmek ve Avrupa Konseyi’nde kalmak istiyorsak, insan hakları konusundaki ödevimizi iyi yapmalıyız. Şimdi şunu düşünebilirsiniz. Buz bu hakların korunmasını batının dayatmasıyla mı yapacağız? Bunu bize verilen bir ödev olarak düşünün ve eğer ödevimizi yapmazsak, nasıl öğretmen yapmamız için zorlarsa batıda bizi bunun için zorluyor. Keşke bunları daha önce yapsaydık. Kültürümüz, tarihimiz buna o kadar uygun ki. Biz bunu çoktan hakediyoruz. Ama eminim bu konuda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?