6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğrencilere trafik eğitimi semineri

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında Konya'nın Beyşehir ilçesinde çeşitli okullarda öğrenim gören öğrencilere trafik eğitim semineri veriliyor.

Beyşehir Lisesi'nde, 2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan hafta münasebetiyle bir seminer düzenlendi. Beyşehir İlçe Trafik Amiri Komiser Yardımcısı Mustafa Akmaz ile polis memuru Abdurrahman Şamiloğlu tarafından verilen eğitim seminerinde, öğrenciler slayt gösterileri ile trafik kazalarına karşı uyarıldı.

Seminerde, trafik kazalarının ülkemizde maddi ve manevi derin yaralar açtığına dikkat çekilirken, milletçe sürücülere düşen görevin akıl yolu ile davranıp meydana gelen bu yaraları ortadan kaldırmak olduğuna vurgu yapıldı.

İlçe Trafik Amiri Mustafa Akmaz, seminerde öğrencilerin yönelttiği çeşitli sorulara cevaplar verirken, bu yaşlarda öğrencilerin havaların ısınması ile birlikte motosiklet kullanımının başladığına dikkat çekti. Ehliyetsiz olarak motosiklet kullanılmamasını isteyen Akmaz, plakası olmayan motosiklerle trafiğe çıkılmamasını, yolculukta ise mutlaka kask takılmasının muhtemel kazalarda ölüm oranını asgariye düşüreceğine vurgu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 15:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?