7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrencilerin bisiklet sevinci

Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen programda, okullarında birinci olan 191 ilköğretim öğrencisine bisiklet hediye edildi.

Konya Valisi Osman Aydın, Mevlana Kültür Merkezi Açık Sema Alanı'nda düzenlenen programda, bir kentte birlik ve beraberlik sağlandıkça sorunların çözümünün daha kolay olacağını söyledi.

Konya'nın her birimiyle ortak çalıştığını belirten Aydın, ''Çocuklarımızı şehirlerimizle bütünleştirmeliyiz. Burada bulunan öğrencilere gıptayla bakıyorum. Başarılarının devamını diliyorum'' dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise çocukların Konya'yı tanıması ve sevmesi konusunda bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Eğitim çalışmalarına her zaman önem vermeye çalıştıklarını ifade eden Akyürek şunları kaydetti:

''Bahçesine katkı yapmadığımız okul kalmadı. Bazı okullara daha fazla katkı yapmak gerekiyor. Bu çalışmalar da yıl sonuna kadar bitecek. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği 10 okulun bahçesine spor salonu yapma kararı aldık. Çocuklarımıza her zaman önem veriyoruz. Onları bugün de ödüllendireceğiz. Birincilik onlardan, ödüllendirmek bizden. Artık onları daha yakından takip edeceğiz.''

Daha sonra milletvekili, sivil toplum örgütü başkanları, gazeteciler ve öğretmenlerden oluşan 100 şehir gönüllüsü ödüllendirildi. Ardından 191 çocuğa bisikletleri teslim edildi.

AA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 09:14:47
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 09:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?