6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğrencilerin karne heyecanı

2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarıyılının tamamlanmasıyla Konya'da yaklaşık 450 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Hastalığı nedeniyle 6 aydır okula gidemeyen ve evde eğitim görün küçük Fatma ise karnesini evinde aldı.

Eğitim-öğretimin ilk yarıyılının tamamlanması nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi. İlk olarak 6 ay önce Hocking hastalığına yakalanan ve okula gitmesi uygun olmayan 8 yaşındaki Fatma Nurefşan Kara'nın evine gidildi. 6 aydır evinde eğitim gören küçük Fatma'yı Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ile eşi Hatice Doğan ile İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ve daire müdürleri ziyaret etti.

6 aydır evde eğitim gören küçük Fatma'nın öğretmeni Zehra Toprak, Fatma gibi 3 öğrenciye daha evde eğitim verdiğini belirterek, "Fatma gerçekten çok başarılı bir öğrenci. Onların okuldan ve hayattan kopmamasını sağlamak adına eğitimlerini evlerinde veriyoruz. Onların başarıları beni gerçekten çok mutlu ediyor" dedi. Küçük Fatma'nın karnesini ise Vali Doğan ve eşi verdi.

Vali Doğan ve eşi Hatice Doğan küçük Fatma'ya karne ile birlikte karne hediyesi de vermeyi ihmal etmedi.Buradaki programın ardından Meram Sare Özkaşıkçı İlköğretim Okulu'na geçildi. Burada öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Doğan, çocuklara tek tek karnelerini vererek nasihatlerde bulundu. Karnelerinde düşük not bulunan bazı öğrenciler ise gözyaşlarını tutamadı. Son olarak ise Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi İlköğretim Okulu'nda okuyan ve hastanenin Onkoloji, Fizik Tedavi, Kardiyoloji gibi bölümlerinde yatan öğrencilere karnelerini Vali Doğan'ın eşi Hatice Doğan verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2010 Cuma 15:53:20
Güncelleme :23 Ocak 2010 Cumartesi 20:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?