7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğrencilerin karne heyecanı

Konya'da ilk ve orta öğretim öğrencileri karne almanın heyecanını yaşadı.

2007-2008 eğitim öğretim yılı ilk döneminin sona ermesiyle Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulu, Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi ve Özel Esentepe İlköğretim Okulu öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin'in katıldığı törenle karnelerini aldı.

Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulu ve Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya'da 410 bin öğrencinin karne aldığını belirterek, "Öğrencilerimize bugün yapacağımız karne dağıtımı bir dönem boyunca öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki kanaatinin sonucudur. Ama bu sonuç sadece çocuklarımıza ait olan bir değerlendirme değildir. Bu bakımdan çocuğumuzun karnesinde istemediğimiz bir değerlendirme olabilir. O değerlendirmeyi sadece çocuğun eksikliğiymiş gibi çocuğumuzu sıkıntıya sokacak ve üzecek bir tavır içinde bulunmayalım. Çocuklarımızı bir değer olarak kabul edelim. Bu bakımdan anne ve babalara çok büyük görevler düşüyor. Öğrencilerimiz bir tatil dönemi geçirecek. Öğrencilerimiz okulu hiç unutmadan o yaşın gerektirdiği eğlenme, dinlenme, gezme ve oyun oynama gibi ihtiyaçları mutlaka gidermiş olacaklar. Öğrencilerimizi beyince dinlenmiş, ruhen sağlam vaziyette eksiksiz bir vaziyette okullarına döneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Selçuklu Görme Engelliler İlköğretim Okulundan derece yapan 7-A sınıfı öğrencisi Merve Orhan, 6-A sınıfı öğrencisi Fatih Yön, 8-A sınıfı öğrencisi Hülya Ceylan ile Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinden derece yapan 11 Fen A sınıfı öğrencisi İzzet Ak, 9-C sıfını öğrencisi Pelin Özüçetin ve 11 Fen B sınıfı öğrencisi Hüseyin Çivici'ye takdir belgesi ile karnelerini Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin verdi.

Halil Şahin beraberindekilerle birlikte Özel Esentepe İlköğretim Okulu'ndaki karne dağıtım törenine de katılarak öğrencilere karnelerini verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 14:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?