7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Öğretmen ile öğrenci mahkemelik oldu

KONYA’da Ilgın İlçesi’nde öğretmen ile öğrencisi, öğretmenin hakim olan eşiyle birlikte kullandığı otomobilinin çizilmesinden dolayı mahkemelik oldu.

Ilgın Teknik Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Meyveş Yılmaz’ın, ilçede hakim olarak görev yapan eşi Osman Yılmaz ile birlikte kullandığı otomobili, 8 Kasım 2007 tarihinde evlerinin önünde park halindeyken çizildi.

Otomobilin çizilmesinin üzerine görgü tanıklarının veridiği eşkal üzerine Meyveş Yılmaz, 2’nci sınıf öğrencileri 16 yaşındaki A.A.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. A.A.D., öğretmenin eşinin otomobilinin çizildiği gün ve saatte Manisa’da düğünde olduğunu iddia etti.

D., “Olayın yaşandığı gün, öğleden sonra Manisa’daki akrabamız Ahmet Yalçın’ın oğlunun düğüne gitmek için okuldan izin almıştım. İzin aldıktan sonra annemlerle birlikte Manisa’ya gitmek için yola çıktık. Olayın yaşandığı saat olan 19.30’da da Manisa’da idik. 9 Kasım 2007 tarihinde bir polis memuru beni telefonla arayıp olaya karışıp karışmadığımı sordu. Ilgın’a döndüğümüzde Ilgın Emniyet Müdürlüğü’ne gidip ifade verdim. Ardından da savcılığa ifade verdim. Ayrıca Manisa’da olduğu ispatlayacak olan LPG, yemek faturası ve düğün görüntüsü var. Bunlara rağmen yargılanıyorum'' dedi.

Psikolojisinin bozulduğunu iddia eden A.A.D., “Geçen yıl bir tane zayıfım vardı. Ama bu yıl yaşadığım olaylardan dolayı psikolojim bozuldu. Derslerimden geri kaldım. Birinci döneme ait 7 tane zayıfım var'' dedi. 39 yaşındaki anne Yeter D., Hakim Osman Yılmaz’ın okul yöneticilerine, öğrencilerin okuldan atılması için baskı yaptığını iddia etti.

Anne Yeter D., “7 Kasım 2007 tarihinde okul yöneticilerine Manisa’ya düğün için gideceğimizi belirtip izin istedim. Bunun sonucunda 8 Kasım 2007 tarihinde izin aldık ve o gün saat 14.00’de Manisa’ya gitmek için yola çıktık. Düğünden sonra geldiğimizde böyle bir olay ile karşılaştık. Biz Ilgın’da olmadığımızı ellerimizde belge olmasına rağmen ispatlayamıyoruz. Sadece görgü tanığının veridiği ifade dikkate alınıyor. Edindiğimiz bilgiye göre görgü tanığı otomobili çizen kişilerden birinin ayağının aksadığını, diğerinin de baş parmağının olmadığını görmüş. Bunun üzerine Meyveş Yılmaz da çocuğumun ayağının aksadığını bildiği için oğlumdan şikayetçi oldu. Oğlumun kalca çıkıklığı nedeniyle sağ bacağı 3 santim kısa, fakat ortopedik ayakkabı giyiyor. Aksaması belli olmuyor. Durumu öğretmen ve eşine anlatmamıza rağmen bizden davacı oldular. Hatta otomobili zarar gördüğü için 6 bin YTL’lik zararın karşılanması için dava açtılar'' dedi.

Anadolu Teknik Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Erbakan, Hakim Osman Yılmaz’ın öğrencilerin okuldan atılması için kendilerine baskı yapmadığını söyledi. Erbakan, “Sadece disiplin soruşturulması açılması için müracaatta bulundular. Biz de mahkemenin vereceği karardan sonra, eğer çocuklar suçlu çıkarsa, yönetmeliğe göre ‘Mala zarar verme’ suçundan disiplin soruşturması açacağız'' dedi.

Hakim Osman Yılmaz, okul yöneticileri hiçbir baskı kurmadığını ifade ederek, “Sadece yasal hakkımızı kullanmak için disiplin soruşturmasının açılması amacıyla okula müracaat ettik. Olay yargı aşamasında. Şu an mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz'' dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 15:03:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?