6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğretmen katiline 25 yıl hapis

ÖĞRETMEN KATİLİNE 25 YIL HAPİS CEZASI

Konya'da emekli bir öğretmeni öldürmekten yargılanan sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

20 Ekim 2008 tarihinde parkta darp edilip kafasına taşla vurularak öldürülen emekli öğretmen Mehmet Mert'in (60) katil zanlısı Abdullah İbiş'in yaklaşık 1,5 yıldır yargılandığı dava bugün sonuçlandı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Abdullah İbiş, öldürülen öğretmenin eşi Nuran Mert ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, karar aşamasına gelindiğini belirterek, taraf avukatlarından esasa ilişkin savunmalarını istedi.

Sanık avukatı, müvekkilinin cinayeti işlemediğini, bu nedenle hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Müşteki avukatı Galip Sezer ise, sanığın cinayeti poliste verdiği ifadede her şeyi ile anlattığını, bu nedenle hakkında cinayetten ve yağmadan ceza verilmesini talep ettiklerini söyledi.

Son sözü sorulan sanık Abdullah İbiş ise, "Cinayeti ben işlemedim, suçsuzum" diyerek suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, deliller doğrultusunda sanık Abdullah İbiş'e ilk önce TCK'nın 81/1. maddesi gereğince adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verirken, cezayı sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle 25 yıla indirdi.

Kararı duyan emekli öğretmen Mehmet Mert'in eşi Nuran Mert, "Adalet yerini buldu, mahkemeye çok teşekkür ediyorum" diyerek gözyaşı döktüğü sırada baygınlık geçirdi.

 

POLİSTE İTİRAF ETMİŞTİ

20 Ekim 2008 günü saat 16.45 sıralarında Yazır Mahallesi İstanbul Yolu üzeri Ladikli Ahmet Hüdai Parkı'nda darp edilip, kafasına taşla vurularak öldürülen emekli öğretmen Mehmet Mert'in (60) katil zanlısı Abdullah İbiş (21), Konya Cinayet Bürosu ekipleri tarafından 2 gün sonra yakalanmıştı. Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde görevlendirilen Cinayet Bürosu dedektifleri, olaydan iki gün sonra sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yüzü yaralı Abdullah İbiş'in bilet almaya geldiğini görmüştü. Cinayet

Bürosu dedektiflerinin şüphesi üzerine gözaltına alınan Abdullah İbiş, öldürdüğü emekli öğretmenle tramvayda karşılaştığını, indiği yerde kendisinin de indiğini ve dövmeye çalıştığını söylemişti. Bu sırada yüzüne darbe de aldığını anlatan şahıs, emekli öğretmeni taşla vurarak öldürdüğünü itiraf etmişti. Zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkartılırken "Cinayeti ben işledim, çok pişmanım. Namus meselesiydi" demişti.

ÖĞRETMEN KATİLİNE 25 YIL HAPİS CEZASI
ÖĞRETMEN KATİLİNE 25 YIL HAPİS CEZASI
ÖĞRETMEN KATİLİNE 25 YIL HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 10:50:03
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 16:04:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?