3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Öğretmene dayak soruşturması

Konya merkez Selçuklu İlçesi'ndeki Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu’nda görev yapan 24 yıllık matematik öğretmeni M.S.’nin, ders sırasında öğrencileri dövüp, okulu yakma tehdidinde bulunduğu, ayrıca öğrencilere eşini nasıl dövdüğünü anlattığı öne sürüldü.

Hakkında soruşturma açılan öğretmen iddiaları kabul etmedi.

Okulun 6 ve 7’nci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, S. hakkında okul yönetimine farklı tarihlerde 4 ayrı şikayet dilekçesi verdi. 26 Eylül’de verilen bir dilekçede öğretmen S’nin öğrencilere kötü söz söyleyip, dayak attığını iddia edildi. Dilekçede öğretmenin  ‘Beni şikayet ederseniz döverim’, ‘Bu okulu yakarım’ diyerek öğrencilerini tehdit ettiği de öne sürüldü. Okul idaresi şikayet dilekçesini işleme koyup, S’nin ifadesini aldı. S’nin ifadesinde, “Öğrencileri dövmedim, sadece bağırdım” diyerek kendini savunduğu öğrenildi. Ancak, öğretmen hakkındaki şikayet dilekçeleri daha sonra da devam etti.

Öğrenci velilerinden Fadim C., dilekçesinde S’nin çocuklara aşırı şiddet uyguladığını ve okuldan bir an önce alınmasını istediğini belirtti. Şeyma K. adlı veli ise şikayet dilekçesinde, “Sınıfta çocuklara eşini nasıl dövdüğünü anlatıyor. Çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Bir an önce hakkında gerekli işlem yapılmalı” dedi.

Art arda gelen şikayet dilekçeleri üzerine okul idaresi durumu, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü S. hakkında soruşturma başlattı. Milli Eğitim müfettişleri okula gelerek, öğrenci ve velilerle görüştü. Konuyla ilgili okulda görev yapan diğer öğretmenlerle idarecilerin de ifadeleri alındı.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin, soruşturmanın halen sürdüğünü belirterek, “Müfettişler gerekli incelemeyi yapıyor. Konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Soruşturma sonucuna göre gereken ne ise yapılır” dedi.

NOTU AZ VERİNCE İFTİRA ATIYORLAR

S, iddiaların tamamının iftira olduğunu savundu, “Neden bu konunun üzerinde duruyorsunuz? Adam mı kestim, eroin mi pazarladım, yoksa porno film mi sattım? Bunların tamamı iddia ve henüz kesinleşmedi. Ben matematik öğretmeniyim. Çocuğa notu az verdiğimiz zaman, gidip velisine şikayet ediyor. Okulun bulunduğu semt özel bir yer. Bölünmüş ve parçalanmış ailelerin çocukları var ve bunlar serbest yetişmişler. Öğrenciler bedavadan ders geçmek ya da benden para sızdırmak istiyor. Çocuklar bunun için herşeyi yapabilir. Sınıfta eşimi dövdüğümü anlattığım da itfira. Bunların tamamı yalan” dedi.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 12:05:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?