6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğretmenin böbreğiyle hayat buldu

Konya'da beyin ölümü gerçekleşen bir öğretmenden alınan böbrek, bir öğretmenin eşi olan 53 yaşındaki Ayşe Elik'e umut oldu.

Konya'da mide rahatsızlığı nedeniyle gittiği özel bir hastanede yapılan anestezinin ardından beyin ölümü gerçekleşen resim öğretmeni Fatma Tuzla'nın (30) organları bağışlanmıştı. Tuzla'nın bir böbreği Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'nde 12 yıldır sıra bekleyen emekli bir öğretmenin eşi Ayşe Elik'e (53) nakil edildi.

Kadavradan aldıkları böbreği sağlıklı bir şekilde naklettiklerini belirten Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı, "Şu anda hastamız gayet sağlıklı. Ameliyat sonrasındaki tetkiklerimize devam ediyoruz. 12 yıldır diyaliz hastasıydı, şimdi diyalizden kurtuluyor" dedi.

32 yıllık evlilik hayatının 12 yılında eşi Ayşe Elik'in diyaliz hastası olduğunu belirten emekli öğretmen İbrahim Elik, "Diyaliz hastalarının çektiğini yaşayanlar bilir. Bazen eşimi ben sırtıma alır 3. kattaki evimize kadar taşırım, bazen çocuklarla birlikte ev işlerini yapardım. Bundan hiç bir zaman şikayet etmedim. Şu anda eşim sağlığına kavuşuyor, bu beni çok mutlu ediyor. Yıllardır bir tatile bile gidemedik, artık şehir dışına çıkıp eşime tatil yaptırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Böbrek naklinin yapılmasının ardından duygularını dile getiren Ayşe Elik,"Çok mutluyum, söyleyecek söz bulamıyorum. Benim durumumda olan herkese acil şifalar diliyorum. Şunda ne yapacağımı hiç bilemiyorum" diye konuştu. Öte yandan organları bağışlanarak 3 kişiye umut olan Fatma Tuzla'nın cenazesi Selimiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'na defnedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2009 Pazartesi 18:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?