6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğretmenler Günü coşkusu

24 Kasım Öğretmenler Günü, Konya'da düzenlenen törenle kutlandı.

Törenler Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlandı. Anıt Alanı'ndaki törene, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ilçe milli eğitim müdürleri, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından etkinlikler Konya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti.

Burada düzenlenen törene ise, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daire amirleri ve davetliler katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, öğretmenlerin geçmişten geleceğe birer köprü vazifesi gördüklerini belirterek, "Yeni nesiller öğretmenlerin eliyle şekillenecektir. Öğretmenler, cehalete karşı kurtuluş bayrağını açan ve dalgalandıran irfan ordusunun neferleridir. Milletimizin gelişmesi ve çağdaş medeniyetler seviyesine çıkması da onların sayesinde olacaktır" dedi.

Vali Osman Aydın ise, öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ifade ederek, hiçbir mesleğin öğretmenlik kadar insanlık ve manevi duyguları tatmin edemeyeceğini söyledi. Her mesleğin olduğu gibi öğretmenliğin de bazı sorunları olduğunu dile getiren Vali Aydın, devletin bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yaptığını ifade etti.

Konuşmaların ardından staj dönemini bitiren öğretmenler öğretmenlik yemini ederek asil öğretmenliğe ilk adımı attı. Tören, şiir ve okul korosu tarafından okunan şarkılar ile sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:30:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?