5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Öğretmenler günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Konya’da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Anıt Alanı’nda başlayan kutlama törenlerinde ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Program daha sonra devlet tiyatrolarında devam etti.

Burada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özer, Atatürk’ün, Cumhuriyet’in ilk yıllarından itibaren öğretmenlere büyük önem verdiğini söyledi. Öğretmenlerin, milli kültürün gelecek çağlarda güçlenerek, yaşamasının teminatı olduğunun altını çizen Özer, bir milletin geleceğini emanet eden çocukları, öğretmenlerin yetiştirdiğini ifade etti. Konuşmasında öğretmenlere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Özer, "Bir toplumun kalkınmasında çok önemli rolünüz var. Kendinizden sonraki nesillerin iyi yetişmesi, sizlere bağlı. Gelecekte bütün güzellikleri beraber yaşamak üzere, öğretmenler gününüzü içtenlikle kutluyorum" dedi.


Özer’in konuşmasının ardından öğretmenlik andı okundu. Daha sonra ise Selçuklu Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından bir tiyatro oyunu sergilendi ve Öğretmenler Günü ile ilgili şarkılar söylendi. Programın son bölümünde ise emekli öğretmenlere plaketleri verildi. Düzenlenen törene, Vali Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu da katıldı.

konya
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2004 Çarşamba 16:16:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?