6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öğretmenlerini karanfillerle uğurladılar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde kansere yenik düşen 22 yıllık sınıf öğretmeni Abdurrahim Karaviran, öğrencileri tarafından karanfil ve çiçeklerle son yolculuğuna uğurlandı.

Beyşehir Atatürk İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan 43 yaşındaki Abdurrahim Karaviran, yakalandığı akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Beyşehir Devlet Hastanesi'nde 24 Kasım gecesi hayata gözlerini kapadı. Genç yaşta kansere yenik düşen sınıf öğretmeni için görev yaptığı Atatürk İlköğretim Okulu'nda tören düzenlendi.

Törene Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yusuf Karabacak, Mahmut Göçüncü, okul müdürü Süleyman Altıparmak, idareciler, meslektaşları ve öğrenciler ile veliler katıldı. Öğrenciler, hastane morgundan alınarak cenaze aracıyla okul bahçesine getirilen sınıf öğretmeninin tabutu önünde uzun süre gözyaşı döktü. Ellerinde çiçek ve karanfillerle öğretmenlerini son yolculuğuna uğurlayan öğrencilerden bazıları hıçkırıklara boğuldu.

Törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra Abdurrahim Karaviran'in biyografisi okundu. Okul müdürü Süleyman Altıparmak, meslektaşının 2002 yılından bu yana okulda görev yaptığını ifade ederek, bu acı günlerinde kendilerini yalnız bırakmayarak acılarını paylaşanlara teşekkür etti. Altıparmak, çalışkanlığı, dürüstlüğü, mesai arkadaşlarına karşı saygısı, öğrencilerine sevecenliğiyle herkesin takdirini kazanan Karaviran'i kaybetmenin derin acısı içerisinde olduklarını belirterek, "Hepimizin başı sağolsun. O daima bizimle beraber görevine devam edecektir. Sen ebedi istirahatgahında rahat uyu öğretmenim" dedi.

Okul müdürü Süleyman Altıparmak'ın konuşması sırasında bazı öğretmenlerin de gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Yapılan duaların ardından cenaze Merkez Çarşı Camii'ne götürülürken, öğretmenlerini tabutuna çiçek ve karanfiller atarak uğurlayan öğrencilerin gözyaşları uzun süre dinmedi.

Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, ölen öğretmenin meslektaşları ile yakınlarına başsağlığı diledi. Öğretmenin cenazesi, doğum yeri olan Beyşehir ilçesine bağlı Bademli köyünde toprağa verilecek.

Evli ve 3 çocuk babası olan Karaviran'ın ölümünün ardından geriye 3-A sınıfı önünde asılı duran fotoğrafı kaldı.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 15:16:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?