6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okudan'a davullu-zurnalı karşılama

Konya'da, Final operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, tahliye sonrası Adana'dan Konya'ya gelirken Ereğli ilçesinde davul zurna ile karşılanıp kurban kesildi.

Dün Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği ara kararla serbest kalan SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, karayolu ile Adana'dan Konya'nın Ereğli ilçesine geldi. Ereğli'de öğretim görevlileri ve öğrencilerden oluşan büyük bir kalabalık ile karşılanan Rektör Prof. Dr. Okudan için davul ve zurnalar çalınarak kurbanlar kesildi.

Kendisini karşılayanlara teşekür eden Seülayman Okudan, toplanan kalabalığa Nazım Hikmet'in bir şiiriyle seslendi. Karşılama sırasında Prof. Dr. Okudan'ın duygusal anlar yaşadığı gözlenirken, Türk adaletine olan güven duygusunu hiç kaybetmediğini, kendisine bu süreçte inananların ve güvenenlerin desteğini eksik etmemesinden duyduğu sevinci dile getirdi.

"Selçuk Üniversitesi seninle gurur duyuyor" yönündeki sloganlara ise Okudan, "Ben sizlerle iki kat gurur duyuyorum. Şu anda çok yorgunum" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 10:36:23
Güncelleme :9 Mayıs 2009 Cumartesi 10:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?