6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okul inşaatı ödenek bekliyor

Konya'nın Beyşehir ilçesinde yapımına geçen yıl başlanan Süheyla Doğu İlköğretim Okulu'nun tamamlanabilmesi için 135 bin liralık ödeneğe ihtiyaç olduğu bildirildi.

Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Yusuf Karabacak, 3 katlı okul inşaatının kabası ile iç ve dış sıvasının hayırsever vatandaş Süheyla Doğu'nun 300 bin liralık desteği sonucu tamamlandığını, geriye kalan kısmının ise devlet tarafından yaptırılması için girişimde bulunduklarını söyledi.

Okul inşaatının bitmesi için 135 bin liralık bir ödeneğin gerektiğini, bu miktarın sağlanması için İl Genel Meclisi nezdinde girişimde bulunduklarını dile getiren Karabacak, ödeneğin çıkması halinde inşaatın kısa süre içerisinde tamamlanarak okulda eğitim öğretimin başlayabileceğini kaydetti.

Okula adını veren Beyşehirli hayırsever 77 yaşındaki Süheyla Doğu'nun Milli Eğitim'e yaptığı 300 bin liralık katkının ardından inşaat çalışmaları geçtiğimiz yıl başlamıştı. Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü'nde Plan Bütçe Şubesi'nde 27 yıl memur olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Doğu, emekli ikramiyesi ile birikimlerini okulun yapımı için harcadı.

Ardından Yeni Mahalle'de Öğretmenevi yakınlarında yaklaşık 250 öğrencinin öğrenim göreceği 8 derslikli bir ilköğretim okulu binasının yapımı için çalışmalara başlanırken, 4 katlı inşaatın kabası bugünlerde ortaya çıktı. İç ve dış sıvası da yapılan okul inşaatında artık geriye cam, çerçeve, kapı ve boya işlemleri ile iç kısmının döşenmesi ve iç tefrişatının yapımı kaldı.

İnşaat çalışmaları parasızlıktan durdurulan okul binasının kalan kısmının tamamlanabilmesi için gerekli 135 bin liralık devlet desteğinin sağlanması halinde yarım kalan çalışmalar yeniden başlayacak. Süheyla Doğu İlköğretim Okulu'nun tamamlanarak 2009-2010 eğitim öğretim yılında eğitime açılması hedefleniyordu. Ancak, yeni eğitim döneminde okulun hizmete girebilmesi için ödeneğin bir an önce çıkarılıp, çalışmaların süratle bitirilmesi gerektiği bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2009 Cuma 20:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?