6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okullarda akıllı tahta dönemi

SELÇUKLU'DA OKULLARDA AKILLI TAHTA DÖNEMİ BAŞLIYOR

Konya'nın merkez Selçuklu ilçe Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçede bulunan 110 okula birer adet Akıllı Tahta kurulacak.

Protokolün imza törenine Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin ile basın mensupları katıldı. Akıllı Tahta'yı Türkiye'ye getiren firma yetkililerinin Akıllı Tahta ile ilgili bilgilendirmesinden sonra konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, dünyada her konuda bir rekabet ortamı oluştuğunu belirterek, "Bu rekabetçi ortam bizleri birer bilgi toplumu olma konusunda zorluyor. Bilgi toplumu olmak için ise bilgiyi en hızlı nasıl verebilirimi araştırmak zorundayız. Bilgi teknolojilerinin kullanımı konusunda ülkemiz geçmişte diğer ülkelerden çok geriydi. Matbaanın geç gelmesi, renkli televizyonların geç gelmesi bunlara birer örnektir. Ama bu Akıllı Tahta konusunda dünyayla aynı anda bu hizmeti ülkemize getiriyoruz. Bu projenin yaygınlaşması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel projeleri var. Ancak bu uygulamanın her ilçe ve beldeye götürülebilmesi için sorumlu kurumların dışında kurum ve kişilerinde konuya el atması şart. Bu konuda Konya'da Selçuklu Belediyesi öncülük etmiştir. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, gelişen Konya'nın yeni yüzü olan Selçuklu'nun gelecek kuşaklara daha modern bırakılabilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda ilçemizde bulunan her okula birer adet Akıllı Tahta kurduracağız. Bu sadece bu seneyle kalmayacak. Görevde kaldığımız her yıl bu okullara birer Akıllı Tahta daha alacağız. Bu konuda hayırseverlerin katkılarını da bekliyoruz. İlk etapta ilçede bulunan 110 okula birer Akıllı Tahta alımı yapılacak. Bunun bize maliyeti ise 350 bin lira civarında olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 110 okula Akıllı Tahta alınmasıyla ilgili protokol imzalandı.

SELÇUKLU'DA OKULLARDA AKILLI TAHTA DÖNEMİ BAŞLIYOR
SELÇUKLU'DA OKULLARDA AKILLI TAHTA DÖNEMİ BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 13:17:04
Güncelleme :5 Şubat 2010 Cuma 17:05:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?