6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okulları karanlıkta bıraktılar

Konya’da elektrik borcu olan belediye ve kurumların yanı sıra ilköğretim okulları da karanlıkta bırakıldı. Milli Eğitim Müdürü, 3 milyon YTL’lik borcu ödeyecek bütçeleri olmadığını söylerken, birçok ilçede birden fazla okulda elektrikler kesik

Devlet babaları, Konya’da çocukları karanlıkta bıraktı. Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ), borçlu okulların elektriğini kesti. Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, kesintiden önce kendilerine tebligat yapıldığını ancak ödeyecek bütçeleri olmadığını belirterek, “Bazı ilçelerimizdeki birkaç ilköğretim okulunda birden elektrik kesildiği haberini aldık” dedi.

Önce suları kesilmişti
Konya’da MEDAŞ, elektrik borcunu ödemeyen belediyeler ile birlikte ilköğretim okullarında da elektrik kesintileri uygulamaya başladı. Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli ve Hüyük ilçelerinde bazı ilköğretim okullarının elektriklerinin kesildiği öğrenildi. Daha önceki aylarda okulların su borçlarıyla ilgili konunun gündeme geldiğini ve yaptıkları çalışmayla bu sorunu çözdüklerini dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, şöyle dedi:
“Bize okullarımızda elektrikle ilgili de bir borç bulunduğu ve bu borcun ödenmesi gerektiği bildirildi. 3 milyon YTL’nin üzerinde borcumuz var. Şu anda elektrik borcu bulunan belediyeler ve diğer resmi kurumlarda elektrik kesintisi yapılıyor. Okullar da kesintiye dahil. Hatta bazı ilçemizde birkaç ilköğretim okulunda elektrik kesildiği haberini aldık. Medaş Genel Müdürü ve İşletme Müdürümüz ile görüştüm. Bir ödeme planının yapılıp genel müdürlüklere bildirilmesi kaydıyla bu sorunun aşılabileceğini söylediler.”

Karanlıkta e-okul olur mu?
Okulların birikmiş elektrik borçlarının ödenmesi için bütçelerinin yetersiz olduğunu belirten Şahin, okulların faaliyetlerini elektriksiz sürdürmesinin mümkün olmadığını dile getirdi: 

“Gittiğimiz her yerde çağdaş anlayış, bilgi teknolojileri, e -okul diyoruz. Bunlar elektriksiz olmuyor. Zaten devletin ilköğretimi zorunlu kılması ücretsiz olarak Anayasası’na yerleştirmesi gibi bir esprisi de var. İlköğretimler de kamudur, diğeri de kamudur. Bir şekilde planlanıp programlanıp her iki kamu yetkilillerininde bir araya gelip planlayıp programlayıp çözmeleri gerekiyor.” 

Elektrik kesintisine okul aile birlikleri de tepkili. Su ve yakıt giderlerinden sonra elektrik borçlarının da okul aile birliklerine yüklenmesinin büyük sıkıntılar doğuracağını belirten İhsan Özkaşıkı İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Songül İyigün, “Okul bütçemizde bazı giderleri karşılıyoruz ama büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Elektrik kesintisi olursa okullarda büyük sıkıntı çekilecek. 21. yüzyılda böyle bir uygulamanın çok acı” dedi.

Radikal
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet saygın IP: 88.254.27.xxx Tarih : 13.10.2008 21:33:07

 nerede bilim nerede teknoloji. elektrik olmadan mum ışığındamı geleceği hazırlayacak öğretmenlerimiz. çocuklarımız gaz lambaları ilemi internete bağlanacak ve bilimsel ve ilimsel olarak gelişecek. sanırım ileride teknoloji tarih defterlerinde yerini alacak ve gelecekte çocuklarımız o nedir diyecekler. herkes gider aya biz gideriz yaya...