6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okullarını kendileri boyuyorlar

Konya'nın Akşehir ilçesinde bir grup öğretmen, kendi imkanlarıyla boyadıkları okulu yeni eğitim-öğretim yılına hazırlıyor.

Akşehir ilçesinde bulunan Haydar Tuna İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler, okullarının eskimesi nedeniyle kendi aralarında para toplayarak tamir için malzeme ve boya aldı. Okulun dış cephesi ve sınıfları boyayan öğretmenler, okulun yeni eğitim-öğretim yılına hazır olarak girmesini istediklerini söylediler.

Okul Müdür Yardımcısı Halil Açıkgöz, okulun birçok eksiğinin bulunduğunu ancak para olmadığı için yaptırılamadığını belirterek, "Biz de öğretmenler olarak kendi aramızda ve bazı hayırseverlerden para toplayarak, okulumuzun bazı ihtiyaçlarını temin ettik. Öğretmenlerimiz, tatillerinden fedakarlık ederek okula geldiler ve okulun dış cephesi ile sınıflarını tek tek boyadılar" dedi.

Okulun hala birçok eksiği bulunduğunu dile getiren Açıkgöz, "Sınıflardaki birçok eksiği öğretmenlerimiz kendi ceplerinden karşılayarak gideriyor. Yetmediği yerde hayırseverlerden yardım istiyoruz. Ancak buna rağmen eksiklerimiz hala var. Bu nedenle okulumuza yardım edilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 16:20:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?