7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Okullu olduk, sınıfları doldurduk!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Ana kız Okuldayız" kampanyası Konya'nın Akşehir ilçesinde ilgi gördü.

Akşehir Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kurslara okuma yazması olmayan anneler ve kızları yoğun ilgi gösteriyor.

Kursa katılan 60 yaşındaki Fadime Uyar, okuma-yazma öğrenmekten büyük mutluluk ve keyif aldığını belirterek, "Buraya gelmekten çok sevinçliyim, gurur duyuyorum. Topluma yararlı bir iş yapıyoruz. Dışarıya çıktığımda nereye gidip geldiğimi artık bileceğim. Çok mutluyum ve sevinçliyim okuma yazma öğrendim için. Devletimize bizlere böyle bir şey önerdiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu ise, kursa gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda okuma yazma bilmeyen fertlerimiz için okuma yazma kursları düzenlemiş durumdayız. Akşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki kurslarımıza toplam 47 kursiyerimiz katılmaktadır. Kursa 2 kızıyla birlikte bir annemiz de katılıyor. Bu durum bizim eğitime ne kadar çok önem verdiğimizin bir göstergesidir. Kursiyerlerimiz buraya istekle ve azimle geliyor. Yaptığımız incelemelerde ne kadar başarılı ve azimli olduklarını zaten gördük. İleride daha başarılı olacaklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 20:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?