6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okuma yazma bilmeyen kalmayacak

Konya'nın Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Beyşehir'de 2009 yılında yeni bir okuma-yazma seferberliği başlatmak üzere çalışmalara başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, yurt çapında okuma-yazma bilmeyenlere yönelik başlatılan “Ana-Kız okuldayız” adlı okuma-yazma projesi kapsamında Beyşehir'de de seferberlik başlattıklarını söyledi.

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda Beyşehir'e bağlı beldelerin belediye başkanları, okul müdürleri, din görevlileri, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelen Hasan Taşdelen, okuma-yazma bilmeyen vatandaşların tesbiti ve katılımı konusunda kendilerine destek verilmesini istedi.

Toplantıya İlçe Müftüsü Mustafa Tekin, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tugay Güzeller ile Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kocagöz de katıldı. Beyşehir'de okuma yazma bilmeyen bir kişinin dahi kalmaması için başlattıkları seferberliği bu yıl ilçe genelinde daha da yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Taşdelen, 1990'lı yıllara bakıldığında ilçe genelinde yaklaşık 2 bin 700 kişinin okuma-yazma bilmediğini, bunun 800'ünün ise 50 yaşın üzerinde olduğunu belirtti.

Okuma-yazma bilmeyen vatandaşların okur yazar hale getirilmesi için Halk Eğitim Merkezi'nin bugüne kadar birçok kursu hayata geçirdiğini dile getiren Taşdelen, bu kursların devamının geleceğini söyledi. Beyşehir'de okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaş dahi bırakmak istemediklerini belirten Taşdelen, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın destekleriyle okuma-yazma bilmeyen vatandaşların tesbiti konusunda önemli mesafeler katettiklerini söyledi. Taşdelen, toplantıya katılan belediye başkanları ile muhtarlardan bulundukları yerleşim biriminde açılacak okuma-yazma kurslarına katılımları yönünde destek vermesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 22:45:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?