6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Okuma-yazma bilmeyince kilitli kaldı

Konya'da okuma yazma bilmeyen bir kişi, kursun kapısında yazan "kurs kapalı" yazısına rağmen sınıfa girince, görevli tarafından kilitlenen binada mahsur kaldı. 3 saat bekleyen vatandaş, polisin görevlilere ulaşmasıyla kurtarıldı.

Merkez Meram ilçesi Mimar Muzaffer Caddesi üzerinde bulunan Meram Halk Eğitim Merkezi'nde okuma yazma kursuna gelen 32 yaşındaki Şaban Badır, binanın girişinde yazan "Kurs Kapalı" yazısını okuyamadığı için her zamanki sınıfına gitti. Badır, sınıfta diğer arkadaşlarının ve hocanın gelmesini beklerken, aşağıda bulunan görevli işlerini hallettikten sonra binayı kilitleyerek gitti. Hiç kimsenin gelmemesi üzerine bir süre sonra aşağı inen Badır, kapının kilitli olduğunu görünce kurs olmadığını öğrendi.

Polisleri arayan Badır, yardım istedi. Binanın önüne gelen polisler, binanın ve bahçenin kapısı kilitli olduğu için içeriye giremedi. Polis, yaklaşık yarım saat süren araştırma sonrasında yetkililerin telefonuna ulaştı. Kursa çağırılan yetkililer, kapıyı açarak mahsur kalan vatandaşı kurtardı.

Kendisinin kursa geldiğini ve yazıyı görmediğini belirten Şaban Badır, "3 saattir buradayım. Okuma yazma kursuna gidiyorum. Geldim yukarı çıktım. Bir arkadaş vardı, ama o kapıyı kilitleyip gitmiş. Ben de burada mahsur kaldım. Bu soğukta herkesi zor durumda bıraktım, özür dilerim" şeklinde konuştu. Badır, daha sonra bilgisine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 10:43:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?