3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

Öldü diye kapısını kırdılar

Konya'da telefonlara cevap vermeyen ve kendisinden haber alınamayan kameramanın hayatından endişe eden iş arkadaşları, kapısını keserle parçaladıkları eve girdiklerinde kameramanı derin uykuda buldu. Güçlükle uyandırılan kameraman, karşısında polisleri ve gazetecileri görünce uzun süre şaşkınlığını gizleyemedi. 

Olay, saat 01.00 sıralarında merkez Karatay İlçesi Çataltömek Mahallesi Kardelen Apartmanı Kat 3 No 9'da meydana geldi. Edinilen
bilgiye göre, Hatay'da bir gıda bankasının alt yapısını oluşturmak için Konya'dan kamyonla yola çıkacak Dost Eli Derneği ekibinde görevli Muhammet Sütcü (27), derneğin kameramanı Recep Aktaş'ı (26) cep telefonuyla arayarak hazırlanmasını söyledi. Yaklaşık yarım saat sonra evinin önüne geldikleri Recep Aktaş'ın telefonlarına cevap vermemesi üzerine Muhammet Sütcü, eve giderek zile bastı. Kapıyı kimsenin açmaması üzerine defalarca Recep Aktaş'ın ev ve cep telefonundan arayan Muhammet Sütcü, arkadaşının sobalı evde kalmasından dolayı hayatından endişe ederek polise haber verdi. 

Olay yerine gelen polis, kapının kırılması için Cumhuriyet başsavcısını telefonla bilgilendirdi. Arkadaşının hayatından büyük endişe duyan Muhammet Sütcü, kapıyı defalarca tekmelemeye başladı. Kapıyı tekmelediği sırada kapı arkasından anahtarın yere düştüğünü duyan Muhammet Sütcü, arkadaşı Recep Aktaş'ın içeride olduğundan emin oldu. Komşuların getirdiği keserle, kapı kilitlerini kıran Muhammet Sütcü, son bir tekmeyle kapıyı açmayı başardı. Recep Aktaş, eve giren polis ve iş arkadaşları tarafından yatak odasında sobanın yanında baygın halde bulundu. Uzun süre kendisine seslenen polislere ve arkadaşlarına hiçbir tepki vermeyen Recep Aktaş'ın, birden gözlerini açması herkesi şaşırttı. Uyuduğu anlaşılan Recep Aktaş, karşısında polisleri ve gazetecileri görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Lavaboya götürülerek yüzü yıkanan Aktaş, uzun bir süre sonra kendisine gelebildi. 

Dost Eli Derneği olarak 32 ilde gıda bankacılığı danışmanlığı yapan Muhammet Sütcü, "Bu gecede Hatay'da kurulacak bir gıda bankasının alt yapısını hazırlamak için yola çıkacaktık. Arkadaşlarla sözleştik, sabaha orada olmak üzere buradan yola çıkma niyetindeydik. Eve gelmeden 20 dakika önce kendisiyle telefonla görüştük. Geldiğimiz yarım saat boyunca kapıda kaldık. Zile bastık, ev ve cep telefonunu sürekli çaldırdık. Arkasından 155'i aradık, polisler çok acil bir şekilde buraya geldi. Ev sobalı olduğu için korktuk tekrar çabaladık, bir de kapıyı çalarken, anahtar düştü arkadan. Bunu duyunca kapıyı kırmak mecburiyetinde kaldık. Cumhuriyet savcısı bilgilendirildikten sonra kapıyı kırdık. Allah'a şükür içeride uyuyormuş, rahatladık bir problem yok şimdi" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 11:02:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?