6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Öldürmeye teşebbüsten 19 yıl yedi

Konya'da babasını ve eşini de öldürmeye teşebbüs ettiği iddia edilen sanık 19 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3. Ağır Mahkemesi'nde görülen cinayete teşebbüs davasına tutuklu sanık Mustafa Y. ile avukatı katıldı. Duruşmada mahkeme heyeti eksikliklerin giderildiğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında, sanık Mustafa Y.'nin, eşi hakkında çıkan dedikoduları babasının sürekli kendisine söylemesi üzerine tartıştığını belirterek, "Olay günü de baba Vehbi, oğlunu yanına çağırarak eşiyle ilgili konuşmuş, buna sinirlenen Mustafa üzerindeki bıçağı çıkartarak babasını boğazından hayati tehlike arz edecek şekilde yaralamıştır. Mustafa, eve giderek tüfeği alıp, karısını öldürmek için odasına girerek ateş etmiştir. İlk ateşte karısının saçları saçmaların değmesi sonucu kopmuş, ikinci atış ise isabet etmemiştir. Çok sinirlenen Mustafa'dan kurtularak komşunun evine sığınan eşi, arka kapıdan kaçarak başka komşuya sığınmıştır. Mustafa ise ilk komşunun evini basarak eşini bulamayınca iki defa daha ateş etmiştir. Bu nedenle Mustafa hakkında Türk Ceza Kanununun 82/1 ve 5. maddelerinden ayrı ayrı cezalandırılmasını talep ediyorum" dedi.

Sanık avukatı ise, savcının mütalaasına katılmadığını belirterek, "Bir insan birini öldürmek istese 4 atışta mutlaka isabet ettirir. Bunu isabet ettiremiyorsa ya kör olması gerekir, yada kasten öldürmeye teşebbüs etmemesi gerekir. Müvekkilim kör olmadığına göre, kasten de öldürmeye teşebbüs etmemiştir. Bu nedenle de müvekkilimin cezasının yaralamaya teşebbüsten verilmesi ve tutuklu kaldığı sürenin göz önünde bulundurularak tahliye edilmesini istiyorum" şekline konuştu.
Son sözü sorulan sanık ise, "Ben öldürmeye teşebbüs ettiğimi hatırlamıyorum. Kullandığım uyuşturucudan kaynaklanıyor olabilir. Mahkemenizden ve ailemden özür diliyorum pişmanım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Mustafa Y. hakkında babasını öldürmeye teşebbüsten ilk önce müebbet hapis cezası verdiklerini, cezasını 8 yıl 1 ay 15 güne, karısını öldürmeye teşebbüsten ise yine müebbet hapis cezası verdiklerini bu cezayı da 10 yıl 10 aya düşürdüklerini, bulundurulması yasak olan bıçak nedeniylede 5 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. Sanığa toplam 19 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

2008 yılı Temmuz ayında Konya'nın Çumra ilçesinde meydana gelen olayda, Mustafa Y. bir çay bahçesinde konuşmaya gittiği babası Vehbi Y.'nin boğazını bıçakla keserek ağır yaralamış ardından evine giden şahıs eşi İlkay Y.'yi öldürmek için 4 el ateş etmişti. İlkay Y. kaçarak kurtulurken, Mustafa Y.'de güvenlik güçleri tarafından yakalanmıştı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 14:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?