4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Öldürülen öğrencinin okulunda hüzün

Konya'nın Akşehir ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Nihat Dayanık İlköğretim Okulu öğrencisi Uğur Akıncı'nın okulunda tören düzenlendi. Yapılan törende Akıncı için saygı duruşu yapılırken, sınıfındaki öğrenci arkadaşları da Akıncı'nın sırasını fotoğraf ve çiçeklerle donattı.

Sabah Nihat Dayanık İlköğretin Okulu bahçesinde yapılan törende cinayete kurban giden öğrenci için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yine törende Uğur Akıncı'nın bir sınıf arkadaşı tarafından özgeçmişi anlatıldı.

Törende konuşan Nihat Dayanık İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Ünal, "Acı bir kaybımız. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Annesine, babasına, kardeşlerine tüm ailesine sabır diliyoruz. Mekanı Cennet Olsun. Allah rahmet eylesin. İnşallah bu tür olaylar bir daha yaşanmaz. Özellikle sizlerin arkadaş çevrenize ve arkadaşlarınıza çok dikkat etmeniz gerekiyor. Uğur'u öldüren kişi dün öğle vakti yakalandı. Öldüren kişi ile Uğur'un bir arkadaşlığı olmuş. Bir tartışma sebebiyle Uğur'u bıçaklamış. Hepimizin bu olaydan çıkarması gereken dersler var. Okulu bırakıp gitmek, dersi terk etmek, kim olduğu belirsiz kişilerle arkadaşlık etmek yanlış şeyler. Her an başımıza bu tür olaylar gelebilir o yüzden çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından çalan ders ziliyle birlikte öğrenciler sınıflarına girerken, öldürülen Uğur Akıncı'nın öğrenim gördüğü 7-C sınıfında hüzün hakimdi. Uğur'un sırasını çiçeklerle ve onun resmiyle donatan sınıf arkadaşları sıranın üzerine 'Seni Unutmayacağız' yazdı.

Gözlerinde korku ve hüzün okunan öğrenciler Uğur'u çok sevdiklerini dile getirirken, 7-C sınıfı Rehber Öğretmeni olan Türkçe Öğretmeni Tamer Pektaş, "Uğur Akıncı arkadaşımız gayet içine kapanık bir öğrencimizdi. Ancak ailevi problemlerinin olduğunu biliyorum. Annesinin ve babasının ayrı olmasından dolayı bir takım ihtiyaçlarını giderebilmek için kendisi çalışmak zorundaydı. Kendisini böyle bir olayla kaybettiğimiz için bütün sınıf olarak çok üzgünüz. Bu tür olayların tekrarlanmamasını diliyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 18:31:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?