30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Öldürüp ağıt yaktı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde 2010 yılı Haziran ayında 73 yaşındaki Saliha Uçar’ı el ve ayakları eşarpla bağlanıp boğazını elle sıkılarak öldürdüğü iddia edilen 2’si kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Olaya karışan zanlılardan 2 çocuk annesi 29 yaşındaki K.'Ç'nin ise Uçar’ın cenazesinin evden çıkartıldığı sırada evin önünde ağlayıp, ağıt yaktığı ortaya çıktı.

Olay, 14 Haziran 2010 tarihinde meydana geldi. Yalnız yaşayan 5 çocuk annesi Saliha Uçar, evinde el ve ayakları eşarpla bağlanıp, boğazı sıkılarak öldürülmüş halde bulundu. Olayın ardından Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayette kullanılan eşarptan yola çıkarak çalışma başlattı.

2 BİN KİŞİYLE GÖRÜŞÜLDÜ

Eşarbın bir kadına ait olduğu üzerine duran polis, çoğu kadın 2 bin kişiyle görüşme yaptı. Saliha Uçar’ın üst komşusuna temizliğe gelen K.Ç ile yapılan görüşmede kadının çelişkili ifadeleri ve şüpheli hareketleri polisin dikkatini çekti.

Yaklaşık 15 yıl önce eşi ölen K.Ç'yi takibe alan polis, kadının oto yıkamacı sevgilisi 33 yaşındaki O.Ö ve onun arkadaşı 29 yaşındaki Ö.U ile sürekli görüştüğünü saptadı. Bunun üzerine polis bu iki adamla görüştü. Her ikisinin de davranışlarını şüpheli bulan polis 3 kişiyi yakın takibe aldı. Yapılan çalışmalar sonucu geçen cuma günü K.Ç , sevgilisi ve onun arkadaşı ile olayla bağlantısı olabileceği üzerine K.Ç'nin kız kardeşi 24 yaşındaki S.T. ile Ö'nün arkadaşı 26 yaşındaki G.H. polis tarafından gözaltına alındı.

UÇAR’I PARASINI ÇALMAK İÇİN ÖLDÜRMÜŞLER

Şüphelilerden K.Ç , polise verdiği ilk ifadesinde kendisinin elektrik, su gibi fatura borçu, olduğunu sevgilisinin sürekli para bulması konusunda baskı yaptığı için birlikte plan yaptıklarını itiraf ettiği belirtildi. Saliha Uçar’ın tarlasını sattığını öğrendikleri için hedef olarak Uçar’ı seçdiklerini belirten K.Ç şöyle dedi:

"Olay akşamı Saliha Uçar’ın evine gittik. Yabancılara kapıyı açmayacağı için ben kapının zilini çaldım. Beni görünce kapıyı açtı. Ben içeri girdiğim sırada O.Ö ve Ö.U içeri girdi. Kadını yere yatırdık. Ellerini ve ayaklarını benim eşarbımla bağladık. Sonra O., boğazını sıkarak öldürdü."

Şüphelilerin yaşlı kadını öldürdükten sonra evde para aradıklarını fakat bulamayıp evden uzaklaştıkları belirtildi. Yaşlı kadının sattığı tarlasından elde ettiği yaklaşık 3 bin TL’yi ise sobanın altındaki sac altına sakladığı ifade edildi.

K.Ç'nin olayın ardından Saliha Uçar’ın cenazesinin evden çıkartıldığı sırada evin önünde ağlayıp ağıt yaktığı daha sonra evde Uçar’ın yakınlarına taziyede bulunduğu ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 5 şüpheli yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. K.Ç'nin 2 çocuğunun ablasına teslim edildiği kaydedildi.

 

...
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2011 Pazar 17:05:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?