6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Olimpiyat Parkı görücüye çıktı

KARATAY'DA OLİMPİYAT PARKI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Olimpiyat Parkı tamamlanıyor.

Karatay belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, AK Parti Karatay İlçe yönetimi ile birlikte Olimpiyat Parkı'nda gezi ve incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 162 bin metrekare alanda yapılan ve yapımı tamamlanmak üzere olan parkın, Konya'da ve Orta Doğu'da örneğine az rastlanır bir park olduğunu söyledi.

Adalet Parkı'nın ardından Karatay'ın en büyük parkından biri olan Olimpiyat Parkı'nın ilçeye farklılık kazandıracağını vurgulayan Başkan Hançerli, "100 bin metrekare çim alanının haricinde Osmanlı bahçesi, uzakdoğu bahçesi, batı bahçesi ve çocuk oyun bahçeleri, gokart pisti, otopark, müzikle hareket eden ışıklı havuzlar ve birçok aktivitenin yer alacağı olimpiyat parkında vatandaşlar bir taraftan ata binebilecek, bir taraftan bisikletleri ile gezinti yaparak, yürüyüş yapabilecek. En önemlisi de Fair Play Müzesi'nin içinde bulunduğu seyir kulesinden Olimpiyat Parkı rahatlıkla izlenebilecek" dedi. Başkan Mehmet Hançerli geziye iştirak eden katılımcılara bu parkın adını içerisinde bulunan olimpiyat halkalarından aldığını vurgularken halkaların içeriğinde de basketbol ve voleybol sahaları, masal evlerinden oluşan çocuk oyun alanları ve fitnes aletlerinin bulunduğunu söyledi. Başkan Hançerli ayrıca Fair Play Müzesi ile alakalı çalışmaların devam ettiğini ve bu müzede Konya ve Türkiye'de fair play ödülü almış spor adamlarının teşhir edileceğini, ayrıca Fair Play ödüllerinin de Olimpiyat Parkı'nda verileceğini sözlerine ekledi.

Geziye iştirak eden katılımcılar Olimpiyat Parkı içerisinde bulunan seyir kulesinden parkın genelini izleme fırsatı bulurken, parkın Konya'ya ve Karatay'a hayırlı olması temennisinde bulundular.

KARATAY'DA OLİMPİYAT PARKI GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 10:10:00
Güncelleme :8 Kasım 2009 Pazar 10:22:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?