6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Olimpiyat Parkı tamamlanıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Olimpiyat Parkı’nın bitkilendirme ve rötuş çalışmalarının ardından gelecek ay tamamlanması hedefleniyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Adalet Parkı’nın ardından Karatay’ın en büyük parkından biri olacak Olimpiyat Parkı’nın ilçeye farklılık kazandıracağını söyledi.

100 bin metrekare çim alanının haricinde Osmanlı Bahçesi, Japon Bahçesi, Batı Bahçesi ve çocuk oyun bahçelerinin yer alacağı parkta vatandaşların ata binebileceğini aynı zamanda bisikletleri ile gezinti yaparak yürüyüş parkurunu kullanabileceklerini kaydeden Başkan Hançerli, “En önemlisi Fair Play müzesinin içinde bulunduğu seyir kulesinden Olimpiyat Parkı’nın rahatlıkla izlenebilecek olması. Parkta farklı türlerde toplam 4 bin 350 adet ağaç ve 6 bin adet çalı bitkisi ekilecek. Çim alanının haricinde özel çiçeklik alanlar, gül bahçeleri ile yürüyüş ve bisiklet yolu ağaçlandırması yapılacak. Ekim ayı sonunda Olimpiyat Parkı’nın tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 14:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?