6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Olta avcılarına uyarı!

İlkbahar mevsimi ile birlikte amatör olta balıkçılarının gözde bir mekanı haline gelen Beyşehir Gölü kıyılarında, olta meraklılarının avlanırken boy ve sayı limitine riayet etmesi gerektiği bildirildi. Balıkların üreme mevsimi olması nedeniyle Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren uygulanmaya başlanan su ürünleri avlanma yasağında, olta ile avlanmaya belli bir kesimde izin verilirken bunun da bazı kurallara tabi olduğu belirtildi.

Beyşehir Tarım İlçe Müdürü Nurettin Karşıyaka, idari olarak verilen izinle göl kıyılarında olta ile avlanan bir avcının en fazla bir olta takımı ile av yapabileceğini belirterek, “Olta takımı başına en fazla 3 adet iğnenin kullanılması, boy ve limit sınırlarına uyulması gerekmektedir. Buna göre, olta ile de olsa levrekte 26, kadifede 26 ve sazangillerde 40 santimden büyük balığın avlanması yasaktır. Ayrıca bu türlerin tamamında da 10 adetten fazla avlanmaya izin verilmemektedir. Sayı ve toplam ağırlık limiti olarak sudak ve sazangillerden avlanılan balık tek veya karışık olarak 10 adet, avlanılan balık türü tek veya karışık olarak 5 kilogramı geçemeyecektir. Beyşehir Eşrefoğlu Köprüsü’nden Karaburun mevkisi arasındaki kıyı bölgeler olta ile de olsa avlanma yasağı kapmasındadır. Bu yasaklara uymayan avcıları cezai müeyyideler beklemektedir. Bu konuda kıyılarda amatör balıkçılar üzerinde de gerçekleştirdiğimiz denetim ve kontroller devam ediyor. O yüzden balık boy tahdidi ve sayı limitlerine uyulmasına avcılarımızın titizlikle uymalarını bekliyoruz” dedi.

Beyşehir Gölü kıyılarında sportif olarak sulara olta atan meraklıların bazıları, giydikleri boy çizmeleri ile suların derinliklerine kadar giderek balık avlamaya çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 17:53:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?