6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Olta tutkunlarının yeni adresi

Beyşehir Gölü kıyıları ilkbahar mevsimi ile birlikte olta turizmine evsahipliği yapmaya başladı.

Sazan, levrek, kızılkanat, Çin sazanı, kadife ve ak balık gibi türlerin avlanabildiği Beyşehir Gölü kıyıları ilkbahar mevsimi ile birlikte olta tutkunlarının adeta adresi oldu. Havaların ısınması ile birlikte soluğu kıyılarda alan olta meraklıları, balık avlamak için birbirleriyle yarışıyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde olta avcılığına ilgi çok artarken, çevre ilçelerin yanı sıra Konya il merkezinden de balık avı için gelenler oluyor. Bu yüzden yöre bahar mevsiminde adeta olta turizmine sahne oluyor. Özellikle hafta sonları boş vakitlerini balık tutarak değerlendirmek isteyenler için Beyşehir Gölü kıyıları bulunmaz bir mekan haline dönüşüyor.

Bu nedenle olta avına izin verilen kesimlerde bazen yer bulabilmek de mümkün olmuyor. Oltalara genelde Çin sazanı, kadife gibi türlerin vurması genelde olta meraklılarını tatmin etmiyor. Daha büyük balıkların oltalarına takılmasını bekleyen olta tutkunları, bu yüzden zamanlarının büyük bölümünü kıyılarda geçiriyor. Beyşehir Gölü'nde olta avcılığına soyunan meraklıların en gözde balığı ise sazan. Avcılar sazan ve daha iri balıklar yakaladıklarında fotoğraflarını çekerek bu güzel anı ölümsüleştirmeye ve dostlarıyla paylaşmaya çalışıyor.

Bu arada, kıyılarda olta ile avlananlar hemen bulundukları bölgelere yaptıkları minik havuzların içerisine tuttukları balıkları bırakarak gitme vaktine kadar canlı tutabilmeye gayret gösteriyor

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?