6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Oltasına 7 kiloluk sazan takıldı

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE OLTA İLE 7 KİLOLUK SAZAN YAKALADI

Beyşehir Gölü'nde olta tutkunu bir vatandaş 7 kilo ağırlığında sazan balığı yakaladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gölün İçerişehir Mahallesi kıyısında sabah erken saatlerde olta ile avlanan 50 yaşındaki Selim Koçer'in misinasına bir balık takıldı.

Avının iri bir balık olduğunu düşünen ve misinayı koparmadan kıyıya çekmeye çalışan Koçer, alanın sazlık olması nedeniyle tedirginlik yaşadı. Ancak yaklaşık 10 dakikalık bir mücadelenin ardından balığı otlar arasından kıyıya kadar çekmeyi başaran Koçer, yaklaşık ağırlığı 7 kiloya ulaşan sazanla birlikte objektiflere poz verdi.

Emekli olduğunu ve gününün büyük bölümünü Beyşehir Gölü kıyılarında geçtiğini anlatan Koçer, geçtiğimiz yıl da yine olta ile 9 kilo ağırlığında bir sazan avladığını anlatarak, “Bu yıl daha önce de olta ile iri balıklar yakaladım. Ama en irisi bu oldu. Yaklaşık 7 kilo ağırlığında olan bu sazanı tutmak öyle herkese nasip olmuyor. Bildik yöntemlerle bu balığı kıyıya çıkarmak oldukça zor. Çünkü avın misinayı koparıp kaçma ihtimali var. O yüzden bu iş için iyi bir bilek kuvveti ve büyük bir maharet gerekiyor” diye konuştu.

BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE OLTA İLE 7 KİLOLUK SAZAN YAKALADI
BEYŞEHİR GÖLÜ'NDE OLTA İLE 7 KİLOLUK SAZAN YAKALADI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:23:00
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 13:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN HAKKI IP: 88.247.251.xxx Tarih : 21.05.2010 17:20:36

Her türlü avın yasak olduğu bu üreme sezonda bu ne perhiz ne lahana turşusu?böyle şeyleri heber yaparken dikkatli olmalı.ilgililere ihbar ediyorum