6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

'Ölüm Yolu'na alt geçit yapılacak

Konya'nın Ereğli ilçesinde adı 'Ölüm Yolu'na çıkan Adana yolu üzerindeki Türkmen Köyü kavşağına yaya alt geçidi yapılması kararı alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan ve Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü Proje ve Etüd Müdür Mustafa Kabakçı, geçtiğimiz hafta trafik kazasında hayatını kaybeden Tuğçe Çöre'nin öğrenim gördüğü Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, birçok ölümlü ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Adana yolu üzerindeki Türkmen Köyü kavşağına yaya alt geçidi yapılacağını bildirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Ereğli'ye yaptığı ziyarette de gündeme gelen alt geçit yapımı ile ilgili, yolun Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olması nedeniyle herhangi bir işlem yapamadıklarını anlatan Başkan Özdoğan, "Yapımına Karayolları Bölge Müdürlüğü'nce bir türlü başlanılamayan alt geçit için uzun görüşmeler yapıldı ve nihayet bu kavşakta alt geçit yapılması kararı alındı. Karayolları ekipleri hem Türkmen Köyü kavşağında hem de Ayvatlar İlköğretim Okulu önündeki inceleme yaptı" dedi.

Başkan Özdoğan, alt geçit yapımının sürekli gündemlerinde olduğunu hatırlatarak, "Gönül isterdi ki bu kavşakta çocuklarımızın hayatları kaybedilmeden, hayatlar sona ermeden bu alt geçit yapılsaydı. Elimizden gelen çabayı sarf ettik ancak kısmet bugüneymiş. Geçtiğimiz Perşembe günü Kazım Karabekir İlköğretim Okulumuz öğrencilerinden Tuğçe Çöre trafik kazasında burada hayatını kaybetti. Bu üzücü trafik kazasından sonra alt geçidin yapılacak olması acıları hafifletmeyecek belki ama başka Tuğçe'lerin hayatlarının kurtulmasını sağlayacak" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz hafta Kazım Karabekir İlköğretim Okulu öğrencisi 12 yaşındaki Tuğçe Çöre'nin trafik kazasında hayatını kaybetmesi üzerine okul öğrencileri ve vatandaşlar, Konya-Adana karayolu Ereğli Türkmen Köyü Kavşağı'na alt veya üst geçit yapılması için yolu trafiğe kapatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?