4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

On günlük bebek sokağa terk edildi

Konya'da 10 günlük kız bebeği gece saatlerinde battaniyeye sarılı olarak sokağa terk edilmiş vaziyette vatandaşlar tarafından bulundu. Ambulansla kaldırıldığı hastanede hemşirelerin ve yeni anne adaylarının neşe kaynağı olan kız bebeğine çok güzel kız bebeği anlamına gelen "Rana" ismi verildi.


Edinilen bilgiye göre, bebek gece saatlerinde merkez Meram ilçesi Alavardı Mahallesi'nde bulundu. Ağlama sesi üzerine sokağa çıkan vatandaşlar tarafından kaldırım üzerinde battaniyeye sarılı olarak bulunan bebek polise teslim edildi. Çağrılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin cinsiyetinin kız olduğu anlaşıldı. Bulunduğunda üzerinde sadece atleti olan kız bebek, hemşireler tarafından giydirilip karnı doyuruldu. Güzelliğiyle hastanenin neşe kaynağı olan kız bebeğine çok güzel kız çocuğu anlamına gelen "Rana" ismi verildi.


Yaklaşık on günlük olan bebeğin çok güzel bir kız çocuğu olduğunu belirten Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Dursun Odabaş, "2.5 kilogram ağırlığında 48 santimetre boyunda olan bebek, bize geldiğinde üzerinde sadece atlet ve battaniye sarılmış vaziyetteydi. İlk geldiğinde yapılan muayenelerde sağlığının yerinde olduğu görüldü. Hiçbir patolojik bulguya rastlanmadı. Biz sadece bebeği temizledik, besledik ve giydirdik. Şuan hemşirelerimiz ve yeni doğan ünitesindeki annelerimiz kendisiyle ilgileniyor. En kısa sürede Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ndeki yeni doğan bebeklerin bakım servisine alınacaktır" dedi.


Kimsesiz olduğu için hastaneye başhekimin refakatiyle kaydolan Rana bebeğin, hukuki işlemler tamamlandıktan sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. Öte yandan polis, bebeği sokağa terk eden anneyi bulmak için çalışma başlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2007 Perşembe 15:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?