4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Önce ağlattılar, sonra susturamadılar

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bu yıl 6.'sı yapılan geleneksel bahar şenliğinde yapılan en güzel ağlama ve gözyaşı yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 

Beyşehir'de faaliyet gösteren özel bir ilköğretim okulu tarafından göl kenarındaki mesire alanında düzenlenen bahar şenliğinde gerçekleştirilen birbirinden eğlenceli yarışmalar ilginç görüntüler oluşturdu. 

Uçurtma, baba-oğul, el arabası, en yavaş bisiklet kullanma, halat çekme, çuval, fotoğraf çekme, en hızlı elma yeme yarışmalarının yapıldığı şenlikte, en ilgi çekeni ise ağlama ve gülme yarışmaları oldu. Çocukların katıldığı ağlama yarışmasının en renkli görüntülerini ise bebeklerin iştirak ettiği yarışma oluşturdu. 

Anne ve babalarının kucağında yarışma alanına getirilen 1-3 yaş grubu bebekleri önce ağlatabilmek için büyük bir mücadele sergileyip ter döken aileleri, daha sonra ise yarışmada olduğunu anlayamadan tutulan mikrofon önünde hıçkırıklara boğularak kendiliğinden ağlamaya başlayan ve gözyaşları içerisinde kalan çocukları bu defa da susturabilmek için çaba gösterdi.

 Büyükleri kahkahaya boğan yarışmada, minik bedenlerin gözyaşlı görüntüleri ilgi çekti.
Bebeklerin ağlama yarışmasında birinciliği kazanan Mehmet Berkay Can ile ikinci ve üçüncü olan Reymüha Kullu ve Feyzullah Topal'a çeşitli hediyeler verildi. 

Bu arada, şenlik kapsamında küçük öğrencilerin sergilediği Kafkas oyunları büyük bir beğeni ile izlendi. Minik öğrencilerin oluşturduğu mehteran takımının gösterisi ile şenlikte en ilgi çeken bölümlerden birisi oldu.
İha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 19:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?