6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Önce itiraf, sonra inkar etti

Konya'da 5 yıl önce öldürülen hayat kadınını yakalandıktan sonra kendisinin öldürdüğünü itiraf eden zanlı, ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme heyeti, 5 yıl önce bir hayat kadınını boğarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan katil zanlısı F.Y'nin savunmasını istedi.

"Cinayeti ben işlemedim" diyen zanlı, "Şule takma adlı hayat kadını Songül Tekeli'yle farklı tarihlerde iki kez birlikte oldum. Üçüncü kez birlikte olmaya gittiğimde evde bir arkadaşı daha vardı. Ben Şule'ye 30 YTL verdim. Daha sonra Şule diğer odaya geçti. O sırada diğer bayan gelerek Şule bugün seninle olamayacak diyerek giyinip
gitmemi istedi. Ben de param ne olacak dediğimde, başka zaman alırsın dediler. Ben de giyinirken evde bulunan cep telefonunu paramın karşılığı olarak alıp çıktım gittim. Ben çıkarken Şule de evdeydi ve bir erkekle tartışıyordu. Ben cinayeti işlemedim" dedi.

Sanık avukatı müvekkilinin suçsuz olduğunu, cinayeti işlemediğini o gün tesadüf o evde bulunduğu belirterek, "Biz kadının bir kişi tarafından öldürüldüğünü düşünmüyoruz. Çünkü bir kişi boğazı sıkılarak veya sert bir cisimle bastırılarak öldürülürken mutlaka tepki verir. Olay yerinde tepki verilmemiş gibi görünüyor. Bu da cinayetin bir kişi tarafından işlenmediğini gösteriyor. Müvekkilimin suçsuz olduğunu düşünüyorum. Cinayeti başkaları işlemiştir" dedi.

Mahkeme heyeti ise tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, suçun önemi nedeniyle sanığın tutukluluk haline karar verdi.

Katil zanlısı 25 yaşındaki 1 çocuk babası F.Y, yakalanmasından 4 saat sonra suçunu itiraf etmişti. Zanlı F.Y, "Bir gençlik hatasıydı, 5 yıldır uyuyamıyorum. Artık beni yakalayamazsınız diye düşünürken emniyet müdürünün açıklamasını izleyip tedirgin olmuştum. 5 yıl önce olay günü bir hayat kadını aracılığıyla Şule takma adlı hayat kadının evine gittim, 30 YTL'ye 1 saatliğine anlaştık. Bir kez birlikte olduk, beni göndermek istedi. Ben de 1 saatliğine anlaştığımız için ısrarcı oldum aramızda tartışma çıktı. Şule bir sopa çıkartarak sırtıma vurmaya başladı, ellerimle boğazını sıkarak öldürüp kaçtım. Bunu kendime yakıştıramadım hata yaptım, çok pişmanım" demişti.

Olay, 2 Mayıs 2003 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Abdülaziz Mahallesi Haneder Sokak'taki Şerife Apartmanı'nın zemin katında meydana gelmiş, burada yaşayan 25 yaşındaki 1 çocuk annesi "Şule" takma adlı hayat kadını Songül Tekeli çıplak vaziyetteyken boğularak öldürülmüş ve cep telefonu çalınmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 5 yıl önce öldürülen Songül Tekeli'nin dosyasını yeniden ele almış ve yaptığı çalışma sonucu katil zanlısı F.Y'yi yakalamış, zanlı suçunu itiraf etmişti.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 12:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?