6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Önder Çiftçi Projesi tanıtıldı

ÖNDER ÇİFTÇİ PROJESİ KONYA'DA TANITILDI

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Önder Çiftçi Projesi, Konya'da düzenlenen toplantıyla çiftçilere tanıtıldı.

Konya Ticaret Borsası (KTB) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğur Kaleli, Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Ziraat Odası başkanları ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KTB Başkanı Kaleli, projenin temel amacının tarımsal işletmelerde verimliliğin artırılmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Ayrıca çiftçi gelirinin yükseltilmesi için danışmanlık grupları oluşturmak, tarım sektöründe mesleki bilgi ve görgünün yaygınlaşmasına yardımcı olmak ile çiftçi sorunlarını iyi tespit edip sorunların çözümünde doğru bilgi aktarımını sağlamak olarak sıralayabiliriz. Biz bu projenin yürümesi için borsa olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. Kendilerine sosyal statü ve kimlik kazandıracak çiftçilerimiz de bu derneğe sahip çıkarak, Konya'mızın sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, Konya'nın Türkiye'nin ekonomik dengesinde önemli bir paya sahip olduğuna değinerek, "Bu dengede Konya için en önemli üretim ise tarımdır. Yani Konya'yı ve Konya tarımını yakından etkileyen her şey Türkiye'yi de etkileyecektir. Ancak şunu belirtmeliyim ki çiftçilerimizin günlük alışkanlıklarından vazgeçme noktasında yeterli seviyede olduğumuzu söyleyemeyiz. Bu nedenle bu çiftçilerimiz arasından teknolojiyi yakından takip eden ve kendini sürekli geliştiren çiftçileri önder çiftçi olarak eğiterek diğer çiftçilerin de örnek almasını sağlama amacıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cennet Oğuz tarafından proje hakkında katılımcılara bilgi verildi.

ÖNDER ÇİFTÇİ PROJESİ KONYA'DA TANITILDI
ÖNDER ÇİFTÇİ PROJESİ KONYA'DA TANITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 16:28:01
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 19:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?