7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Önder çiftçilerin eğitimleri başladı

KONYA'DA ÖNDER ÇİFTÇİLERİN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan önderliğinde kurulan Önder Çiftçi Derneği'nde belirlenen önder çiftçilerin eğitimleri başladı. Eğitimin ilk gününde çiftçiler Anadolu Birlik Holding'e ait Çumra Şeker Entegre Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

Çumra Şeker İdari ve Sosyal İşlerden Sorumlu Müdürü Dede Ülker tarafından önder çiftçilere tesisler gezdirilerek, fabrika ve üretim hakkında bilgiler verildi. Tesislerdeki incelemenin ardından eğitime geçildi. Eğitimin ilk gününe Vali Yardımcısı Mustafa Karabacak, Pankobirlik Genel Başkanı ve Anadolu Birlik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Tarım İl Müdürü İbrahim Doster, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli de katıldı. Eğitim öncesi konuşan Başkan Recep Konuk, Türkiye'de üreticinin kazanması için bir çok çalışma yapıldığını ve Önder Çiftçi Projesi'nin de bu çalışmalar arasında örnek gösterilecek bir çalışma olduğunu söyledi. Tarımda artık dünyayla rekabet ettiklerini dile getiren Başkan Konuk, "Öncelikle ürettiğimiz malın kalitesini artırmak, üretim oranını artırmak, bunun yanında da girdileri aşağıya çekmemiz gerek. Tarım sektörü artık tüm dünyada rekabetin sıkı olduğu bir sektör. Bizler bu rekabet şartlarını yok sayamayız. Eğer bunları yok sayarsak ayakta kalmamız imkansız hale gelir. Bugün burada yapılan uygulama çok güzel bir uygulama ancak maalesef yetersiz. Bunun daha ileri adımlarını el birliğiyle atmalıyız. Bugünkü tarım politikamız dünyaya açılmamız için yetersiz kalıyor. Sadece üretimi artırmak, girdileri aşağıya çekmek üreticiyi kurtarmaz. Artık daha kaliteli ve verimli ürünler üretmeliyiz" dedi.

Konuşmaların ardından Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cemile Oğuz tarafından çiftçilere tarım ve sulama ile ilgili bilgiler verildi.

KONYA'DA ÖNDER ÇİFTÇİLERİN EĞİTİMLERİ BAŞLADI
KONYA'DA ÖNDER ÇİFTÇİLERİN EĞİTİMLERİ BAŞLADI
KONYA'DA ÖNDER ÇİFTÇİLERİN EĞİTİMLERİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2010 Pazartesi 17:54:05
Güncelleme :1 Mart 2010 Pazartesi 18:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?