6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Onlar resmen ölü!

Konya'da resmi kayıtlara göre yaşamayan bir anne ve dört küçük çocuğu, yaşam savaşı veriyor.

Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde tek göz odada 4 çocuğuyla birlikte yaşamaya çalışan 28 yaşındaki Zehra Karakires, yaşam savaşı veriyor. Kocası tarafından 6 ay önce terk edilen ve o günden bugüne 4 çocuğuyla birlikte yalnız başına kalan Zehra Karakires, gündeliğe giderek ve komşuların yardımlarıyla yaşamaya çalışıyor. Biri 7 aylık diğerleri 3, 8 ve 10 yaşındaki 4 çocuğuyla yaşayan Zehra Karakires, çocuklarını da okula gönderemiyor. Kocasının 6 ay önce evi terk ettiğini belirten Karakires, "O günden
bugüne bu çocuklarla tek başıma yaşamaya çalışıyorum. Evde yiyecek bir şey yok. Komşularım verirse karnımız doyuyor. Gündeliğe giderek para kazanmaya çalışıyorum. 80 TL kira veriyorum ancak iki aydır kiramı da veremedim. Yarın ev sahibi beni atarsa ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

Konya'nın merkeze uzak bir mahallesinde tek göz bir odada yaşayan Zehra Karakires, "Evde tuvalet yok. Bahçeye yapılan baraka gibi bir yeri tuvalet olarak kullanıyoruz. Evde banyo olmadığı için çocuklarımı odanın içinde leğene oturtup yıkıyorum. Kendim de burada yıkanıyorum. Komşuların verdiği odunla ısınmaya çalışıyorum. Evde yiyecek bir şeyim yok. Yarın çocuklarıma ne yedireceğimi bilemiyorum" şeklinde konuştu.

RESMİ KAYITLARA GÖRE AİLE YAŞAMIYOR


Çocuklarının hiç birine kimlik çıkaramadığını da dile getiren Zehra Karakires, "Çocuklarımın hiç birinin kimliği yok. Bu nedenle hiç birini okula gönderemedim. Kimlikleri olsa da okula gönderecek param yok. Büyük kızım evde ben olmadığım zamanlar çocuklara göz kulak oluyor. Çocuklarım resmi kayıtlara göre yaşamıyor. Benim de kimliğim yok. Küçükken çıkartamamışlar" dedi. Kimliği olmadığı için Yeşil Kart da çıkaramadığını ifade eden Karakires, "Yeşil Kart'ım olmadığı için çocuklarım hastalandığında doktora götüremiyorum. Mecbur bakkaldan gidip ağrı kesici falan alıp içiriyorum. Doktora götürsem ne doktor, ne ilaç param var. Ölmeyi bile düşündüm ama çocuklarıma kıyamadım" şeklinde ifade etti.

OKULA GİTMEK İSTİYORUM


Evin en büyük çocuğu 10 yaşındaki Tuğba ise, annesi olmadığı zaman evde kalıp kardeşlerine baktığını belirterek, "Okula gidemiyorum ama gitmeyi çok istiyorum. Annem olmadığı zamanlar kardeşlerime ben bakıyorum. Ayrıca ev işlerini falan da ben yapıyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 11:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?