7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Önüme ilk polis çıktı onu vurdum!

POLİS KATİLİ:

2 gün önce Konya-Karaman Karayolu Avdul köyü girişinde radar uygulaması yapan 15 yıllık polis memuru evli ve 2 çocuk babası Ömer Durmaz, yakın mesafeden ateş edilerek şehit olmuştu. Olayla ilgili radar aracını inceleyen polis, zanlının üniversite 4. sınıf öğrencisi Hakan D. (21) olduğunu ve motosikletle radar aracına yaklaşarak polisi şehit ettiğini tespit etmiş ve operasyona başlamıştı.

Dün jandarma ile polis ortaklaşa yaptıkları çalışmada Çumra ilçesine bağlı Kucuzu köyünde Hakan D'yi sıkıştırarak dur ihtarı çekmiş ve çatışma çıkmıştı. Çıkan çatışmada Astsubay Başçavuş Yüksel Durmuşcan sırtından yaralanırken, zanlı Hakan D. ise bacaklarından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

"ÖNÜME İLK POLİS ÇIKTI ONU VURDUM"

Çumra Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisinin yapılmasının ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen cinayet zanlısı Hakan D.'nin tedavisinin bugün tamamlanması bekleniyor. Zanlı Hakan D.'nin, tedavisi devam ederken güvenlik güçlerinin neden polisi şehit ettin sorusuna, "Herkes beni dışlıyordu, psikolojim bozulmuştu. Önüme çıkan ilk kişiyi vurmayı düşündüm sonra polisi gördüm ve vurdum. Polisin silahını da aldım, ileride boş bir araziye attım. Bundan sonra benim için polis, asker veya vatandaş fark etmiyordu, önüme çıkan herkesi öldürme planım devam ediyordu" karşılığını verdiği öğrenildi.

Zanlı taburcu edilmesinin ardından Çumra ilçesine götürülerek jandarma tarafından ifadesi alındıktan sonra Türk Ceza Kanunu'nun 81. maddesi gereğince kasten adam öldürme ve kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan ömür boyu hapis istemiyle adliyeye sevk edilecek.

YARALI ASTSUBAYIN DURUMU İYİ

Zanlı Hakan D. ile Çumra'nın Kucuzu köyünde çıkan çatışmada yaralanan Astsubay Kıdemli Başçavuş Yüksel Durmuşcan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi. Konya Numune Hastanesi'nde tedavisi tamamlanmak üzere olan Durmuşcan'ın olayın sıcağıyla vurulduğunu anlamadığı, daha sonra üzerinde arkadaşlarının kanı görünce vurulduğunun ortaya çıktığı öğrenildi. En kısa sürede taburcu olması beklenen Durmuşcan'ın hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2010 Perşembe 10:47:02
Güncelleme :13 Ağustos 2010 Cuma 11:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?