6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Operasyon zanlıları Adana yolcusu

Konya'da Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik 8 ilde eş zamanlı düzenlenen "Final" operasyonu kapsamında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'ın da aralarında bulunduğu 30 kişinin sorgusu tamamlandı.

Son kez sağlık kontrolünden geçirilen Rektör Okudan ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edilmek üzere Adana'ya gönderildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen operasyonunun üçüncü dalgasında gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'nın da aralarında bulunduğu 30 kişinin sorgusu tamamlandı.

Sorgu işlemlerinin tamamlanmasının ardından son kez sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Rektör Süleyman Okudan'nın, sorgu süresince tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü çıkışında bitkin göründüğü gözlendi. Elindeki çantasıyla birlikte polis otobüsüne bindirilen Rektör Okudan'ın, otobüste de düşünceli ve gergin hali gözlerden kaçmadı.

Polis konvoyu eşliğinde Konya Numune Hastanesi'ne getirilen SÜ Rektörü Süleyman Okudan ve beraberindeki diğer şüpheliler yoğun güvenlik önlemleri altında son kez sağlık kontrolünden geçirildi. Rektör Okudan, hastane çıkışı sırasında gazetecilerin yoğun ilgisi nedeniyle otobüse güçlükle binebildi. Hastanedeki işlemlerin ardından Rektör Süleyman Okudan'ın da aralarında
bulunduğu 30 kişi polis otobüslerine bindirilerek adliyeye sevk edilmek üzere Adana'ya gönderildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, merkezi Konya olmak üzere Adana, Malatya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Kütahya ve Karaman'da çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları ve ihalelere fesat karıştırdıkları öne sürülen örgüte yönelik operasyon gerçekleştirmişti. Operasyon kapsamında aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı, Vakıflar Bölge Müdürü İ.G. ile çeşitli hastanelerin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 34 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Konya Numune Hastanesi Başhekimi Rıza Sarıbabıçcı sağlık sorunları nedeniyle, 3 kişi ise alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının, "Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" etmekle suçlandığı bildirildi.

Konya polisi, 2008 Nisan ve Eylül aylarında Okyanus Şirketler Grubu'nun tıbbı malzeme, temizlik, güvenlik, yemek ve 12 ilde doğalgaz dağıtım ihalelerine giren firmalara yönelik baskı, şantaj, sahtecilik, tehdit, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek, çeşitli hastanelerden aldığı çok sayıda temizlik ve görüntüleme ihalesinde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla operasyon düzenlemişti.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 41 kişiden aralarında örgüt lideri olduğu öne sürülen Nusret Argun ile Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başmüdürü Mustafa Mete'nin de bulunduğu 21 kişi tutuklanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 11:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?